Domaći znanstvenici pomažu hrvatskim poduzetnicima u rješavanju suvremenih problema industrije

Kako bi pomogli hrvatskom gospodarstvu, više od 70 vrhunskih znanstvenika s 15-ak prestižnih domaćih znanstveno-istraživačkih institucija pružit će svoju ekspertizu više od 150 tvrtki u Hrvatskoj

Najavljeno je to na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje su Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Svjetska banka predstavili projekt Scinergy, koji će besplatno povezati poslovnu i znanstvenu zajednicu u rješavanju suvremenih problema industrije.

Projekt će tvrtkama omogućiti ekskluzivan pristup znanstvenoj ekspertizi u područjima AI-ja, energetike, elektrotehnike, računarstva, agronomije, medicine, fizike i drugih, a tvrtke će biti uparene sa znanstvenicima čija se ekspertiza najbolje podudara s njihovim potrebama. Cilj je potaknuti razvoj inovativnih poslovnih rješenja i jačati konkurentnost tvrtki na tržištu. Prijave su otvorene do 28. siječnja, a sudjelovanje je besplatno.

Izjave govornika ispred uključenih institucija i više informacija o projektu suradnje poslovne i znanstvene zajednice pronađite u priopćenju u privitku.