Unaprijeđeno One UI 6 korisničko sučelje

Sedam savjeta za korištenje Galaxy kamere s umjetnom inteligencijom

Samsung transformira svijet kamere na pametnom telefonu još od uvođenja prvog Galaxy uređaja S serije 2010. godine. Neprestano postavlja nove granice, što potvrđuje uvođenje prvog senzora od 200 MP, kao i prvog noćnog načina rada kamere pri slabom osvjetljenju uz vrhunske opcije zumiranja prostora na Samsung pametnom telefonu. Također, Samsung je predstavio revolucionarne značajke umjetne inteligencije u kategoriji  pametnih telefona — uz pametnu i intuitivnu Galaxy tehnologiju, korisnici mogu s lakoćom snimiti iznimne fotografije te ih urediti na profesionalnoj razini. Bilo da je korisnik profesionalni fotograf koji voli značajke profesionalne kamere na svom pametnom telefonu ili entuzijastični fotograf koji želi jednostavnije snimati izvrsne fotografije i videozapise, ažurirani One UI 6 softver donosi poboljšano iskustvo korištenja Galaxy kamere.

Pametne funkcije za jednostavniju svakodnevicu

One UI 6 ažuriranje donosi unaprijeđenu AI tehnologiju na Galaxy kameru koja skraćuje broj koraka potrebnih za izvođenje operacija koje korisnik najčešće upotrebljava, dok istovremeno osigurava kvalitetu svakog snimanog sadržaja.

1. Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X: Primijenite optimalne izmjene na fotografije i videozapise jednim dodirom:

  • Sky Guide omogućava korisniku da proširi znanje o astronomiji – snimi se zvjezdano nebo, a ova funkcija će upotrijebiti AI da analizira sliku i pokaže koja sazviježđa, zvijezde, galaksije, magline i klastere se nalaze na fotografiji
  • Clean Lens osigurava da snimka izgleda točno onako kako je korisnik htio tako što uklanja zamućenja od otisaka prstiju na leći kamere
  • Slow-mo omogućava korisniku stvaranje usporene snimke normalnih videozapisa generiranjem dodatnih okvira
  • Long Exposure podiže kratke videozapise (do 60 sekundi ili manje) na višu razinu analizom scena i primjenom efekata duge ekspozicije, kao što je pretvaranje snimke užurbanog cestovnog prometa u svjetlosne tragove.
  • Single Take, popularna funkcija na Galaxy kamerama, sada je dostupna i u Enhance-X. Primjenjuje AI analizu na videozapise te izdvaja najbolje fotografije i isječke kao sadržaj koji se odmah može dijeliti. U aplikaciji Enhance-X korisnik može primijeniti funkciju Single Take na slike u pokretu i videozapise, kako bi najbolje iskoristio trenutak čak i nakon što je prošao.

2. Izrezivanje fotografija uz AI: Sada, kada korisnik izreže objekt sa slike, može ga odmah spremiti kao naljepnicu koja se onda može dodati na druge fotografije i videozapise. Dodirom i držanjem tog objekta, iskočit će izbornik koji nudi opciju kopiranja ili dijeljenja isječka ili spremanja kao naljepnice ili slike. Ako korisnik želi sačuvati takozvanu sličicu, može ju  jednostavno povući i dodati u drugi sadržaj dok se nalazi u Editoru na pametnom telefonu ili društvenim mrežama.  

Za više informacija o One UI 6 posjetite: https://www.samsung.com/hr/one-ui/features/