LENOVO GROUP: REZULTATI DRUGOG KVARTALA 2023./2024

Lenovo vidi znakove oporavka u tehnološkom sektoru – donosi poboljšanja performansi iz kvartala u kvartal i dodatno ubrzava liderstvo u području umjetne inteligencije

Izvještavajući o prihodu Grupe od 14,4 milijarde američkih dolara i neto dobiti od 273 milijuna američkih dolara prema standardima financijskog izvješćivanja izvan Hong Konga (HKFRS).  Bruto profitna marža poboljšala se na godišnjoj razini na 17,5%, što je rekordno visoko za drugi kvartal. Diverzificirani pokretači rasta Grupe nastavili su ostvarivati snažnu izvedbu tako da su prihodi od poslovnih aktivnosti koje ne uključuju osobna računala činili 40% prihoda Grupe, što je tri boda više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Grupa vidi jasne znakove oporavka u cijelom tehnološkom sektoru, bilježi snažnu provedbu svoje strategije, operativnu izvrsnost i kontinuirano ulaganje u inovacije kao ključne doprinose njezinim poboljšanjima rezultata na kvartalnoj razini. Gledajući unaprijed, Lenovo će dodatno iskoristiti prilike koje stvara umjetna inteligencija, gdje je u jedinstvenoj poziciji za uspjeh s obzirom na svoj hibridni model umjetne inteligencije, sveobuhvatni portfelj, jak ekosustav i partnerstva te rastući portfelj tehnologija i mogućnosti umjetne inteligencije. Kontinuirano ulaganje Grupe u inovacije, a posebno u umjetnu inteligenciju, dodatno će ojačati sposobnost Lenova da uhvati eksponencijalni rast zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i potakne održivi rast i profitabilnost poslovanja. Grupa je uvjerena u svoju sposobnost da vrlo brzo nastavi rast iz godine u godinu.