Lenovo predstavio opsežnu viziju – „AI for All“

Lenovo predstavio sljedeću generaciju mogućnosti umjetne inteligencije, usmjerenih na stvaranje inkluzivnih ponuda i rješenja prilagođenih pojedincima i organizacijama svih veličina

Lenovo je predstavio svoje najopsežnije mogućnosti umjetne inteligencije do sada, kao i svoju viziju ‘AI for all’ na globalnom inovacijskom događaju Lenovo Tech World održanom u Austinu u Texasu. Ovogodišnji događaj, 9. koji je tvrtka organizirala, fokusirao se na mogućnosti tvrtke Lenovo u oslobađanju snage umjetne inteligencije (AI) za pokretanje inteligentne transformacije u svakom aspektu naših života i u svakoj industriji.

Kao dio objedinjujuće vizije ‘AI for all’ i najave daljnjeg ulaganja od jedne milijarde američkih dolara u inovacije umjetne inteligencije, Lenovo je objavio svoj dinamični pristup hibridnoj umjetnoj inteligenciji te vjeruje kako će javni, privatni i osobni temeljni modeli koegzistirati kako bi omogućili umjetnu inteligenciju za sve. Kako bi podaci bili sigurni i kako bi se zaštitila privatnost korisnika, Lenovo AI može raditi isključivo unutar uređaja ili sigurno s poslužiteljima na lokaciji. U oba slučaja, Lenovo AI uči iz podataka koje daje krajnji korisnik ili putem vlasničkih podataka tvrtke, ali osigurava da se informacije ne dijele javno niti ulazi u otvorene skupove podataka za obuku. Ne samo da je ovaj pristup sigurniji, već i rezultati mogu biti moćniji i personaliziraniji.

Predsjedniku i izvršnom direktoru tvrtke Lenovo Yuanqingu Yangu na pozornici su se pridružili čelnici globalnih partnera tvrtke Lenovo: osnivač, predsjednik i izvršni direktor NVIDIA-e, Jensen Huang; predsjednica i izvršna direktorica AMD-a, dr. Lisa Su, i predsjednik i izvršni direktor Formule 1®, Stefano Domenicali. Predsjednik i izvršni direktor tvrtke Microsoft, Satya Nadella, izvršni direktor i predsjednik Qualcomma, Cristiano Amon, i izvršni direktor Intela, Pat Gelsinger, pridružili su se Tech Worldu putem video poziva.

Tijekom svog uvodnog govora, Yang je podijelio planove tvrtke Lenovo vezane za pružanje umjetne inteligencije organizacijama svih veličina, „Drago mi je što mogu podijeliti našu inovativnu viziju za isporuku AI for all  – pojedincima i tvrtkama – diljem svijeta, putem Lenovo sveobuhvatnih sposobnosti računalstva, s personaliziranim, prilagođenim znanjem o pojedincima i tvrtkama uz zaštitu privatnosti i sigurnosti podataka. Ovo je također proslava partnerstva s ključnim liderima u eri umjetne inteligencije. Zajedno oslobađamo snagu umjetne inteligencije kako bismo pomogli u izgradnji pametnijeg, uključivijeg i održivijeg svijeta.”

Dr. Lisa Su, predsjednica i izvršna direktorica AMD-a na pozornici u Austinu govorila je o partnerstvu Lenova i AMD-a, „Imamo dugu povijest su-inoviranja s tvrtkom Lenovo, od ThinkSystema u podatkovnom centru do ThinkStation radnih stanica i ThinkPad prijenosnih računala. Uzbuđeni smo što možemo proširiti našu suradnju kako bismo osnažili rješenja optimizirana za umjetnu inteligenciju u portfelju osobnih računala i podatkovnih centara tvrtke Lenovo koju pokreću procesori AMD Ryzen, EPYC™ i Instinct™.”

Putem videa, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Microsoft, Satya Nadella, dodao je: „U Microsoftu smo predani pomoći ljudima i organizacijama u primjeni digitalne tehnologije kako bi se prilagodili i napredovali u ovom novom dobu umjetne inteligencije. Zato je naše dugogodišnje partnerstvo s tvrtkom Lenovo toliko važno. Tijekom godina, spajali smo Lenovo uređaje i usluge sa snagom tehnologije kako bismo pomogli korisnicima diljem svijeta u svakoj industriji i u svakom sektoru gospodarstva. Zajedno ćemo graditi na ovim ulaganjima kako bismo pomogli potaknuti sljedeću razinu vrijednosti za naše zajedničke klijente.”