Deveti TechHosted by Lanaco opravdao očekivanja IT zajednice

Ovogodišnja konferencija imala je jedinstven slogan “Tech-sperience the moment”, koji je dodatno podstaknuo govornike na odlične prezentacije

Gosti, njih preko 250 iz poslovne i IT zajednice iz regije, imali su priliku, u Tehnološkom centru Lanaco, čuti govore predstavnika globalnih IT kompanija kao što su Lenovo, Fortinet, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Cloudflare, Dell Technology, Oracle, Group-IB, Vmware, Datatek, Kaspersky, Veeam.

Teme ovogodišnje konferencije bile su: Cyber Security, Cloud services, Fintech i AI.

U trodnevnom događaju, svoja predavanja su održala tri keynote predavača i 19 eksperata, a TechHosted09 je još jednom bila i odlična prilika za networking. Na TechHosted09 certificirani eksperti iz najpoznatijih IT kompanija, realizirali su i šest različitih workshop-ova, što je novitet konferencije.

Sa uvodnim riječima ovogodišnju konferenciju otvorio je menadžer sektora za razvoj poslovanja Lanaco, Dragan Ninić.

“Kroz ovih devet godina primjetno je rastao značaj Lanaco TechHosted-a koji je izrastao u etablirano mjesto ideja koje kreiraju tržišnu vrijednost.  Jako smo ponosni što smo u prethodnom periodu ostvarili vrijedne rezultate koji su materijalizirani kroz preko 2000 učesnika i 160 predavača”, rekao je Dragan Ninić

Takom prvog dana na TechHosted svoja iskustva sa zajednicom podijelio je, Ned Lomigora. Ned je osnivač i izvršni partner u “Falcon Venture Partnersu” u SAD.