Banjaluka u IT fokusu regije kroz još jedan TechHosted

Ove godine konferencija će trajati 3 dana, 11 – 13. oktobara u LANACO Tehnološkom centru u Banjaluci.

Bogat program konferencije grantuje da će svi posjetioci pronaći zanimljivu temu za sebe. Ove godine na konferenciji smo okupili stručnjake sa ekspertizama iz Cyber Security, Cloud services, Fintech i AI oblasti a sve pod jednim sloganom – “Tech-sperience the moment”

Prvi dan Tech Hosted konferencije, svoja iskustva podijeliće sa nama Ned Lomigora.

Ned je osnivač i izvršni partner u Falcon Venture Partners. Njegov rad u AI je započeo u MIT AI Lab, gdje je njegovo istraživanje rezultiralo formiranjem Auto ID centra, koji je dobio značajna sredstva.

Bio je upravljački partner privatnog investicijskog fonda koji je ulagao u napredne proizvodne kompanije. Izgradio je i uspješno izašao iz nekoliko tehnoloških startupa u SAD-u i savjetovao brojne osnivače startupa tokom svoje karijere.

Ned je izgradio globalno softversko savjetovanje za klijente sa liste Fortune 100 i pokrenuo AI startup. Diplomirao je na MIT-u sa MS i IIT-om sa BS, oboje u oblasti Mechanical Engineering. Intervju sa Nedom Lemigorom možete pročitati na blogu: Startup genesis: us vs. global perspectives with Ned Lomigora

U okviru drugog dana na Tech Hosted ugostićemo i predstaviti našeg drugog keynote predavača Aca Momčilovića.

Iskusan predavač na različitim poslovnim školama o različitim temama iz oblasti ljudskih resursa, korporativne kulture i drugih poslovnih predmeta. Trenutno je gostujući profesor na Švajcarskoj školi za biznis i menadžment – upravljanje ljudskim resursima, organizaciono ponašanje i AI za poslovanje. Od početka 2018. godine vlasnik je kompanije FutureHR, radi kao HR i poslovni stručnjak/konsultant za različite klijente.

Intervju sa Acom Momčilovićem možete pročitati na blogu: Uticaj vještačke inteligencije – kako su stvorili digitalnog čarobnjaka i šta sada čini s nama

Robert Petrunić otvoriće treći dan konferencije sa svojim predavanjem: “Tko i kako će nas hakirati sutra v2.”

Robert radi kao Senior Information Security Consultant u Eduron IS, kompaniji posvećenoj obrazovanju o IT bezbijednosti, testiranju penetracije i kompjuterskoj forenzici. On je Microsoft sertifikovani trener od 2002. godine, EC-Council sertifikovan trener od 2008. i ISC2 sertifikovan trener od 2014. godine. Radi uglavnom u oblasti bezbijednosti počevši od 2004. godine, a Microsoft je to priznao 2008. i dodijelio mu najvrednije Microsoft profesionalno priznanje devet godina zaredom.

Posljednjih devetnaest godina, Robert radi na programima koji se odnose na etičko hakovanje i svijest o IT bezbijednosti za sistem administratore, programere i konsultante za IT bezbijednost. Često je i predavač na regionalnim IT konferencijama.

Trećeg dana i ove godine održava se i DevHosted, konferencija posvećena developerima.

U sklopu konferencije tri govornika: Dino Esposito, Zoran Horvat i Mihailo Joksimović pričaće o svojim bogatim iskustvima u svijetu IT-a i zajedno sa gostima prodiskutovati o svim aktuelnim temama.

Dino Esposito svjetski poznati je AI stručnjak, digitalni je pionir, a kako za sebe kaže, softver osoba još od 1992.

Tokom godina postao je sinonim za tehnološku edukaciju. Sa listom od preko 20 objavljenih knjiga i više od 1,000 članaka, njegovo nasljeđe u digitalnom svijetu je neprocjenjivo. Dino je vješto navigirao prelazima od MFC-a do .NET-a, promovišući inovacije čak i kada je cloud bio samo meteorološki termin.

Zoran Horvat je Principal consultant u Coding Helmet Consultancy, predavač, autor preko 100 članaka, i nezavisni trener na .NET technology stack-u. U fokusu njegovih predavanja su object-oriented development pristup, clean coding prakse i tehnike koje poboljšavaju longevity kompleksnih business aplikacija.

Mihailo Joksimović je softver arhitekta – po sopstvenom izboru, engineering manager – slučajno i REBT praktičar – iz potrebe. Sa preko 14 godina iskustva u IT industriji, usavršio je svoje vještine u brojnim tehnologijama kao što su PHP, Java, Python i R. Trenutno je na poziciji senior softver inženjera u Microsoft-u. Čest je predavač na regionalnim i svjetskim konferencijama, prepoznatljiv po tome da nesebično dijeli svoje znanje, inspiriše, nasmijava i motiviše svoju publiku i čitaoce na Bitesized Engineering.