Daytona, sigurna alternativa GitHub Codespacesu

Lansiranjem Daytone, poduzećima je sada na raspolaganju sigurna i fleksibilna alternativa GitHub Codespaces-u za upravljanje razvojnim okruženjima

Stvorena od strane iskusnog tima iza Codeanywhere-a (https://codeanywhere.com/) – pionira cloud IDE-a (hrv. Integrirano razvojno okruženje), Daytona nudi samostalno upravljana razvojna okruženja, posebno prilagođena zahtjevima velikih organizacija i reguliranih poduzeća.

Izazovi s postojećim razvojnim okruženjima u računalnom oblaku

Iako postojeća rješenja za razvojna okruženja u oblaku (eng. cloud) poboljšavaju iskustvo razvojnih inženjera, ipak ne uspijevaju zadovoljiti mnoge zahtjeve poduzeća vezano za sigurnost, fleksibilnost i samostalno upravljanje. Do sada, tvrtke poput Uber-a, Shopify-a, LinkedIn-a, Eventbrite-a i drugih suočavale su se s strogim sigurnosnim i efikasnosnim zahtjevima bez odgovarajućih rješenja. Često su bile prisiljene samostalno razvijati prilagođena rješenja. Daytona premošćuje taj jaz nudeći organizacijama kontrolu nad njihovim razvojnim okruženjima, bilo na lokaciji (eng. on-premise) ili u oblaku.

Razvojna okruženja dizajnirana prema potrebama tvrtki

Daytona je od samog početka dizajnirana s potrebama tvrtki na umu, osiguravajući da poslovanje nije ograničeno na specifične alate ili dobavljače. Integrira se s postojećim sustavima i kompatibilna je s širokim spektrom platformi kao i alata za upravljanje izvornim kodom. Daytona nudi granularne kontrole pristupa, napredne sigurnosne značajke i mogućnost rada u hibridnim i multi-cloud okruženjima.

Zamah među elitnim poduzećima

Prije službenog pokretanja, Daytona je već privukla pažnju i poslovanje kupaca iz industrija poput zrakoplovstva, bankarstva i telekomunikacija. Značajno, nekoliko tih kupaca se nalazi na cijenjenom popisu Fortune 500, naglašavajući kritičnu potrebu za razvojnim okruženjima koje nude standardizaciju i pouzdano iskustvo developera.

“Daytona omogućuje tvrtkama da povećaju produktivnost i ubrzaju inovacije, uz očuvanje sigurnosti i kontrole ključne za njihov uspjeh,” izjavio je Ivan Burazin, CEO Daytone. “Uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za standardizirana razvojna okruženja koje osnažuje poduzeća da optimiziraju svoj razvojni ciklus.”

Za više informacija o Daytoni i njenoj jedinstvenoj vrijednosti za poduzeća, posjetite internetsku stranicu: www.daytona.io. Za dodatne informacije, upite medija ili dogovor intervjua, molimo kontaktirajte press@daytona.io.

DODATAK:

Sve o Daytoni

Daytona je inovativna razvojna platforma koja nudi sigurna i skalabilna razvojna okruženja za ubrzanje razvoja u tvrtkama. Prilagodljiva je za pokretanje bilo gdje i susreće razvojne inženjere tamo gdje jesu, eliminirajući nepotrebne barijere učenja.

Revolucionarna standardizirana razvojna okruženja

Središnja inovacija Daytone su standardizirana razvojna okruženja (eng. Standardized Development Environment – SDE) koja objedinjuju iskustvo razvojnih inženjera.

SDE automatiziraju pokretanje i upravljanje konzistentnim, sigurnim okruženjima. Razvojni inženjeri dobivaju zasebne, unaprijed konfigurirane radne prostore da odmah počnu s kodiranjem. Daytona SDE ugrađuje najbolje prakse dopuštajući fleksibilnost za personalizaciju vlastitih postavki.

Ključno je razumjeti razliku između razvojnih okruženja u oblaku (eng. Cloud Development Environment – CDE) i SDE-ova. Iako CDE pruža platformu za razvoj softvera u oblaku, nudeći fleksibilnost i dostupnost, SDE ide korak dalje. SDE ne samo da pruža platformu za razvoj softvera u oblaku, već također osigurava uniformnost kroz cijeli razvojni ciklus. Ova standardizacija eliminira nepodudarnosti u razvojnom procesu, olakšavajući besprijekornu suradnju, povećavajući efikasnost i smanjujući šanse za pogreške ili nedosljednosti. Dok CDE inovira gdje i kako se razvoj odvija, SDE dodatno optimizira ovaj proces standardiziranjem razvojnih okruženja.