Vertiv objavio ESG izvještaj

Vertiv je objavio svoj drugi godišnji izvještaj o tvrtkinim postignućima po pitanju okoliša, društva i upravljanja (ESG) s istaknutim aktivnostima na nekoliko ključnih područja

U 2022. godini, tvrtka se fokusirala na šest ključnih područja u skladu s organizacijskom vizijom i vrijednostima: efikasni proizvodi i sustavu, odgovorne poslovne operacije, ljudski potencijali, poslovno susjedstvo, integritet lanaca opskrbe te upravljanje. Neke od istaknutih inicijativa i rezultata objavljenih u izvještaju čine:

  • Proširenje portfelja proizvoda te niza proizvoda s novom i poboljšanom ponudom energetske i vodene učinkovitosti.
  • Objava vodiča Vertiv Guide To Data Center Sustainability kao virtualnog izvora za primjenu novih praksi i tehnologija koja će pomoći industriji ostvariti cilj nultih emisija.
  • Pokretanje programa edukacije o različitosti, jednakosti i uključivanju (DE&I) za viši menadžment te ostale globalne i regionalne voditelje, kao i nastavak treninga o prepoznavanju nesvjesne pristranosti.
  • Centralizacija i proširenje wellness programa zaposlenika za suradnike na globalnoj razini.
  • Podrška pozitivnim promjenama u svijetu putem korporativnog volontiranja koje organizira tvrtka, s fokusom na obrazovanje i STEM, građane u potrebi, zdravstvo te napredak zajednice.
  • U 2022. poduzete su radnje za smanjenje poslovnog utjecaja tvrtke na okoliš. Diljem EMEA regije (Europa, Bliski Istok i Afrika) gdje je nekoliko tvornica je opremljeno tehnologijom obnovljivih izvora za rad, a dobar primjer je Vertivova E+I Engineering Burnfoot lokacija u Irskoj s instaliranim sustavom koji reciklira te ponovno upotrebljava svu procesuiranu vodu u proizvodnji, čime se uvelike smanjuje potrošnja vode. U gradu Delawere u SAD-u, država Ohio, na pogonu je započeta instalacija solarnih panela za podršku inicijativi energetske mikromreže.
  • Kontinuirano ustrajanje prema integritetu lanaca za opskrbu, za što je provedena 100%-tna analiza potrošnje za nabavu, a ujedno je provedena i dubinska analiza s više od 500 izravnih i neizravnih dobavljača kako bi se proces uskladio prema vodećim industrijskim standardima za ljudska prava i uvjete rada.

„Korak po korak napredujemo u svojoj predanosti da budemo primjer odgovornog i korporativnog građanina. Zajednički stvaramo pouzdane, učinkovite proizvode po pitanju energije i vode te sustave koji odgovaraju na održive ciljeve naših kupaca, dok u isto vrijeme unaprjeđujemo svoj pristup i utjecaj po pitanju naših poslovnih operacija, ljudi, zajednica te lanca opskrbe. Ponosni smo što možemo podijeliti svoj rad svijetu na ovim frontovima“, izjavio je Giordano Albertazzi, CEO tvrtke Vertiv.

Ovogodišnji ESG izvještaj je oblikovan u skladu s preporukama Radne skupine za objavljivanje financijskih informacija povezanih s klimatskim promjenama (TCFD), koja je stvorila vodeći okvir za komunikaciju rizika i upravljanja klimatskih promjenama i prilikama, a utječu na poslovnu strategiju tvrtke Vertiv.

Odgovori