Samsung i Dezeen organiziraju globalno natjecanje u dizajnu

Samsung Electronics i globalni časopis za dizajn i arhitekturu Dezeen objavili su najnovije globalno natjecanje u dizajnu koje prepoznaje vrijednost održivosti

S ukupnim nagradnim fondom od £18,000, dizajnersko natjecanje Re:Create poziva sudionike diljem svijeta da svoje kreativne ideje o ponovnoj upotrebi, recikliranju i prenamjeni starih Samsung uređaja ili njihovih materijala pretvore u stvarnost.

Što je dizajnersko natjecanje Re:Create?

Dizajnersko natjecanje Re:Create odražava stalne napore tvrtke Samsung da svoje proizvode i usluge učini održivijima. Kao još jedan dokaz ovih napora, ovo natjecanje potiče kandidate da osmisle inovativne načine prenamjene starih uređaja ili rabljenih materijala pretvarajući ih u nove proizvode ili usluge za dobrobit ljudi i planeta.

Primjeri uključuju projekt Samsung EYELIKE™, koji stare pametne telefone pretvara u medicinske dijagnostičke kamere, kao i najnovije Galaxy uređaje, čiji dizajn uključuje recikliranu plastiku iz rabljenih ribarskih mreža, i SolarCell Remote, daljinski upravljač čija plastična komponenta sadrži 24 posto recikliranog materijala i napaja se svjetlom umjesto standardnih potrošnih baterija.

“Živimo u doba neizvjesnosti i neograničenih mogućnosti, posebno za dizajnere”, rekao je TM Roh, predsjednik i direktor Centra za korporativni dizajn u tvrtki Samsung Electronics. “Samsung vjeruje u snagu kreativnosti i našu budućnost treba zaštititi i transformirati smislenim i održivim inovacijama. Nadamo se da će ovo natjecanje zapaliti iskru koja će dovesti do značajne promjene za sve nas.”

Kako se prijaviti?

Natjecanje je otvoreno za sve osobe starije od 18 godina u bilo kojoj zemlji, bilo da su profesionalni dizajneri, studenti ili osobe bez formalne obuke u dizajnu.

Prijava je jednostavna i sve što trebate učiniti je posjetiti službenu web stranicu časopisa Dezeen, gdje ćete pronaći sve detalje natjecanja, uključujući upute za prijavu i informacije o nagradama. Svi zainteresirani svoju ideju trebaju poslati na Dezeenovu stranicu do 19. srpnja u 23:59 GMT.

Odgovori