Lenovo se obvezuje na postizanje nulte stope do 2050.

Lenovo je u prvoj skupini tvrtki koje su dobile validaciju za nultu stopu emisije od inicijative Science Based Targets, što ju čini prvim proizvođačem osobnih računala i pametnih telefona i jednom od 139 tvrtki diljem svijeta s ciljevima koje potvrđuje standard nulte stope (Net Zero Standard)

Lenovo je objavio svoj cilj postizanja nulte stope emisija stakleničkih plinova (GHG) do 2050. godine koji je potvrdila i odobrila inicijativa Science Based Targets (SBTi), partnerstva između UN Global Compacta, CDP-a i Svjetskog fonda za prirodu (WWF) što Lenovo čini prvim proizvođačem osobnih računala i pametnih telefona i jednom od samo 139 tvrtki diljem svijeta s ciljevima nulte stope koje je potvrdila inicijativa SBTi.

U suradnji s inicijativom SBTi i usklađujući se s njihovim standardom nulte stope (prvi na svijetu), Lenovo ima znanstveni, kolaborativan i odgovoran pristup smanjenju emisija.

„Kao globalni tehnološki lider, Lenovo je već više od desetljeća predan smanjenju svojih emisija,” izjavio je Yuanqing Yang, predsjednik tvrtke Lenovo. „Vjerujemo da su u borbi protiv klimatskih promjena suradnja i odgovornost dva ključna elementa potrebna za zajednički uspjeh. Ostajemo posvećeni praćenju klimatologije, standardizaciji naših mjerenja i traženju stalne validacije za naše ciljeve i napredak.”

Usklađivanje ciljeva s inicijativom SBTi pomaže tvrtkama da budu odgovorne za smanjenje svojih emisija. Bez usklađivanja s inicijativom SBTi, teško je potvrditi ili znati kada je dosegnut cilj nulte emisije. Razlog leži u:

  1. Standardizacija: Inicijativa SBTi je prvo tijelo koje je standardiziralo značenje nulte stope u odnosu na nastojanje da se globalno zagrijavanje ograniči na 1,5 stupnjeva Celzijusa
  2. Adaptacija: Standard inicijative SBTi je dinamičan i odgovara na zajedničke napore tvrtki i promjenjivu temperaturu planeta.
  3. Odgovornost: 2050. godina se mnogima čini daleko te mnogi lideri koji danas preuzimaju obveze možda neće biti na svojim pozicijama za 27 godina. Usklađivanje ciljeva za smanjenje klimatskih promjena s vanjskim tijelom osigurava odgovornost i kontinuitet.

„Klimatologija nam govori da trebamo brza i sveobuhvatna smanjenja emisija ukoliko želimo postići globalnu nultu stopu i spriječiti najštetnije učinke klimatskih promjena”, izjavio je Luiz Amaral, izvršni direktor inicijative Science Based Targets.

„Ciljevi tvrtke Lenovo vezani uz postizanje nulte stope odgovaraju hitnosti klimatske krize i predstavljaju jasan primjer koji njezini kolege moraju slijediti.”

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.