Xiaomi objavio inauguralnu bijelu knjigu

Ovaj dokument prikazuje Xiaomijeva dostignuća u području intelektualnog vlasništva i njegove tehnološke inovacijske mogućnosti

Trenutno je Xiaomi ušao u 12 tehnoloških područja istraživanja i razvoja, uključujući 5G mobilnu komunikacijsku tehnologiju, big data, računalstvo u oblaku te umjetnu inteligenciju, dosežući ukupno 98 podsegmenata. Tehnološke inovacije pokretačka su snaga Xiaomijevog visokog stupnja globalizacije s pravima na intelektualno vlasništvo koja pružaju podršku i zaštitu za daljnje tehnološke inovacije na učinkovit način.

Xiaomi je ostvario značajna postignuća u intelektualnom vlasništvu u navedenim područjima. Od 30. rujna 2021, Xiaomi je globalno pozicioniran na 13. mjesto u obiteljima objavljenih patenata za 5G. Od 30. rujna 2022. Xiaomi je globalno stekao više od 29.000 patenata, pokrivajući više od 60 zemalja i regija.

Wang Xiang, partner i predsjednik Xiaomi Coporation, po prvi je put predstavio propozicije vrijednosti intelektualnog vlasništva Grupacije. Izjavio je kako je Xiaomi posvećen isporučivanju najboljih tehnoloških inovacija za svoje korisnike, poštujući prava intelektualnog vlasništva i nudeći raznovrsna rješenja za rješavanje sporova u području intelektualnog vlasništva. Kompanija nastoji postići obostrano dobro, dugoročno i održivo partnerstvo u području intelektualnog vlasništva i u konačnici promicati uključivanje tehnologije za dobrobit šire zajednice.

Bijela knjiga prikazuje raznolikost i složenost IV okruženja s kojim se suočavaju kineska poduzeća s globalnim ambicijama. Aktivno reagirajući na sudske tužbe, signalizirajući otvorenost za suradnju i nastojeći slijediti multilateralnu strategiju u kojoj svi pobjeđuju, Xiaomi je uspio proširiti svoj globalni doseg. Tijekom godina, Xiaomi intenzivno primjenjuje IV kako bi potaknuo vlastiti poslovni i tehnološki razvoj.

Kao odgovor na zahtjeve potrošača, Xiaomi se nastoji udružiti s globalnim poslovnim partnerima kako bi promicao uključivanje tehnologije s pravima intelektualnog vlasništva kako bi osnažio širu zajednicu i omogućio svima u svijetu da uživaju u boljem životu s inovativnim tehnologijama.

Xiaomijevo intelektualno vlasništvo pokreće poslovne inovacije

Nakon 12 godina razvoja, vođen svojom temeljnom strategijom “Smartphone × AIoT”, Xiaomi je proširio svoj doseg na više od 100 tržišta diljem svijeta. Poslovanje tvrtke obuhvaća pametne telefone, pametne televizore, pametne velike kućanske uređaje, nosivu opremu i internetske usluge. Xiaomijevi istraživački i razvojni napori prikazani su u područjima koja uključuju i operativne sustave za pametne telefone, snimanje fotografija i videozapisa, punjenje, operativne sustave pametnih TV uređaja, AI itd.

Uzimajući MIUI kao primjer, jaka patentna zaštita podržava kontinuirane inovacije MIUI sustava. Od 30. rujna 2022. Xiaomi ima više od 7700 patenata diljem svijeta u pogledu MIUI operativnog sustava i softverskih funkcija. Grupacija također ima i preko 700 patenata u tehnologiji punjenja pametnih telefona, uključujući, ali se ne ograničavajući na temeljnu arhitekturu strujnog kruga, upravljanje sigurnošću i optimizaciju prijenosa.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.