GFI Software: Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom, 35% tvrtki ima problema s performansama aplikacija

Sve veći broj aplikacija zahtijeva optimizaciju rada mreža tvrtke i određivanje prioriteta aplikacija

GFI Software, isporučitelj sigurnosnih rješenja za poslovne mreže, objavio je da prema rezultatima istraživanja koje je proveo među partnerima i kupcima diljem svijeta, sve veći broj organizacija svakodnevno ima problema s radom poslovnih aplikacija zbog neučinkovitog upravljanja mrežnim prometom. Razlog tome je rast broja korištenih aplikacija, a više od polovice ispitanika izjavilo je da njihova organizacija koristi više od 10 aplikacija.

Sve više kritičnih poslovnih aplikacija ovisi o dobrom pristupu visokokvalitetnoj internetskoj vezi, uključujući aplikacije u oblaku Amazon Web Services, Microsoft Teams, VPN veze ili nestrateškiha aplikacija kao što je YouTube, na koje se povezuju pojedinačni korisnici u organizaciji. U slučaju problema s vezom, najčešći uzrok nije nedovoljna propusnost, već niska učinkovitost njezine upotrebe i nedostatak prioritizacije ključnih aplikacija. Ako IT administratori nemaju prave alate, često ne mogu ni identificirati uzroke kvarova.

Najzanimljiviji zaključci istraživanja uključuju:

  • 46% organizacija na globalnoj razini koristi do 10 poslovnih aplikacija, 36% pokreće 11 do 20 aplikacija, 10% pokreće 20 do 30 aplikacija, a 8% pokreće više od 30 aplikacija.
  • U regiji Srednje i Istočne Europe (CEE), 67% organizacija na globalnoj razini koristi do 10 poslovnih aplikacija, 26% pokreće 11 do 20 aplikacija, a 7% pokreće više od 20 aplikacija.
  • Kada su u pitanju kritični problemi s performansama aplikacija, 46% globalnih ispitanika nije svjesno nikakvih problema, 35% ih se susreće s problemima na dnevnoj bazi, a samo 19% već daje prioritet svojim aplikacijama.
  • U regiji Srednje i Istočne Europe (CEE), 50% ispitanika nije svjesno nikakvih problema, 40% ima probleme na dnevnoj bazi, a samo 10% daje prednost svojim aplikacijama.

“Iza trenutnog procvata softverskih aplikacija stoji digitalizacija koja je u tijeku, kako u pogledu njihovog broja, tako i u pogledu zahtjeva za širinom pojasa”, rekao je Jozef Kačala, potpredsjednik odjela Global Sales Engineering u GFI Software. “Covid je također odigrao svoju ulogu, tijekom pandemije je došlo do naglog porasta korištenja SaaS aplikacija. Kad je u pitanju internetska veza, danas se organizacije više ne mogu oslanjati na slučajnost, već moraju osigurati dovoljnu propusnost za svoje kritične aplikacije uz pomoć alata za aktivno upravljanje i optimizaciju mrežnog prometa, kao što je GFI Exinda.”

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.