meanIT SMARTPHONE X4

Uz još aktualne modele meanIT X3 i START S5, pojavilo se najnovije izdanje pametnog telefona meanIT SMARTPHONE X4.

Kao što smo i do sada naviknuli meanIT je izuzetno darežljiv pa uz SMARTPHONE X4 dolazi bogata oprema poput vrlo detaljnih uputa (kao što znamo uz neke druge pametne telefone nećemo dobiti toliko detalja), poneki čak više ne isporučuju niti punjač, nego samo USB kabel za spajanje na računalo dok nam meanIT omogućuje i punjač. Nadalje, kod velike većine telefoma ćemo dobiti samo telefon te nećemo uopće vidjeti izgled baterije, dok ovdje imamo priliku vidjeti jednu jako lijepo dizajniranu, tanki i veliku bateriju kapaciteta 2800 mAh, što znači da meanIT telefon ne moramo nositi na servis kada mijenjamo bateriju…

Kada otvorimo uređaj, u unutrašnjosti vidimo 3 utora- jedan za micro SD karticu, ali treba naglasiti da je memorija proširiva micro SD karticama kapaciteta do 32 GB (uz onih 16 GB memorije koju telefon inače nudi) pa nam je to sve zajedno 48 GB iskoristive memorije u telefonu. Sljedeća 2 utora su za SIM 1 i SIM 2 ( Dual SIM) u koje možemo umetnuti privatni i poslovni broj, 2 različite mreže, čak i 1 karticu s hrvatskim brojem te drugu u roamingu, ukoliko je to potrebno..

Dakle postoji mnogo različitih opcija. Sljedeće specifikacije koje vrijedi istaknuti su veliki ekran od 6.26’’, HD+ rezolucija..Na vrhu tog ekrana se nalazi drop noć te je tu smještena i prednja kamera, inače od 2MP, a na stražnjoj strani se nalazi kamera od 8MP i led bljeskalica, s naglaskom na jako lijep i moderan dizajn. Sljedeća stvar za navesti je sigurno Android verzija 12, a nakon toga je dostupna verzija 12GO, što znači da će telefon od samo 2GB RAM-a raditi puno ugodnije jer su aplikacije optimizirane, sam Google ih je optimizirao, na način da su 50% manje veličine nego na drugim klasičnim pametnim Android operacijskim sustavima. Na kraju krajeva mogu se instalirati i druge Lite aplikacije (Messenger lite, Facebook lite..) koje će zauzimati manje prostora u samoj memoriji telefona što dovodi do puno bržeg, agilnijeg i responzivnijeg rada uređaja.

Sami izgled telefona je puno moderniji od prethodnih jer imamo većinski dio pokriven s ekranom. Također moramo naglasiti da telefon jako ugodno leži u ruci jer je još uvijek dovoljno “malen” da ne zauzima puno mjesta, dok istovremeno taj zaista veliki ekran nam omogućuje glesa je raznih filmova, serija… Primjećujemo odličnu kvalitetu ekrana, dapače iznenađujuće dobru, obzirom na cjenovni rang ( 699 kn). Baterija od 2800 mAh će trajati puno duže jer postoji puno manje samih pixela koje je potrebno osvjetljavati. Izuzetno dobra stvar ps ekrana je i vidljivi kut (praktički vidljivo kod 180 stupnjeva) ukoliko će na primjer više osoba gledati nešto na telefonu ili ćete raditi nešto negdje sa strane, opet krajičkom oka možete vidjeti ekran.. Za kraj treba istaknuti i sami kvalitetu fotografija koja je i više nego dovoljno dobra( nazibljenost, boje su vjerne) tako da je ovo kamera kojom ćete se zasigurno htjeti koristiti. 

MeanIT nas ni ovaj put nije uspio razočarati niti dati povoda da i ovom njihovom uređaju ne damo priliku! 

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.