Škola odgovornog influensanja donosi sigurniji online svijet

Edukativnim i online modulima, digitalna platforma e svim kreatorima sadržaja, a prvenstveno influencerima, omogućuje najnovija znanja o ispravnom ponašanju u online svijetu

Kako bi zajedničkim snagama osvijestili influencere i kreatore sadržaja o važnosti odgovornog ponašanja u online svijetu, Centar za sigurniji Internet, uz podršku A1 Hrvatska, pokreće Školu odgovornog influensanja. Digitalna platforma namijenjena modernim uzorima na društvenim mrežama, ali i svima koji žele naučiti nešto novo, kroz šest online modula podiže svijest o važnosti prepoznavanja i prijave neprimjerenog sadržaja na internetu te ističe važnost kreiranja ispravnog online sadržaja s ciljem pozitivnog utjecaja na populaciju djece i mladih.

„Društvene mreže dio su naše svakodnevice i važan dio života današnjih generacija te zadiru u gotovo svaku njegovu sferu. Uz to, digitalni svijet važan je dio odrastanja djece i mladih, zbog čega smo i došli na ideju projekta Škole odgovornog influensanja. Možda nemamo moć u potpunosti utjecati na toksično ponašanje ili sve one mračne strane koje digitalizacija sa sobom nosi, ali uz pomoć zajednice na mreži, kao i one u stvarnom svijetu, kao Centar za sigurniji internet zasigurno možemo dizati svijest o izazovima koje život na mreži sa sobom nosi i to na način da svojim znanjima i iskustvom usmjeravamo uzore najmlađih generacija – influencere. Ovim projektom želimo podržati sve influencere, kreatore sadržaja, ali i sve one koji žele znati više o ovoj temi u diferenciranju na digitalnom tržištu. Također, želimo da polaznici Škole budu prepoznati kao oni koji su odgovorni prema svojoj zajednici i prema onima najmlađima“, izjavila je Ana Veočić, magistra socijalnog rada u Centru za sigurniji internet.

Svi kreatori sadržaja koji se odluče upoznati sa savjetima Centra tako će online videomaterijalima, u čijem su strateškom kreiranju sudjelovali najpoznatiji eksperti iz struke, imati priliku naučiti više o temama poput utjecaja medija na djecu i mlade, oblicima toksičnog ponašanja, postupanjima u slučaju da im se obrati žrtva nasilja, utjecajima koje ima digitalni marketing na djecu kao i o savjetima za kreiranje pozitivnih sadržaja.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.