Istraživanje American Journal of Clinical Nutrition izmjerilo točnost i preciznost senzora

Studija koju je objavio American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) otkriva da bi Galaxy Watch pametni satovi mogli doprinijeti prevenciji ili smanjenju pretilosti kod svojih korisnika

Studija je pokazala da su Galaxy Watch uređaji bili precizni u mjerenju sastava tijela, s preciznošću usporedivom s laboratorijskim rezultatima koje su izvršili Državno sveučilište Louisiana, Biomedicinski istraživački centar Pennington i Centar za rak Sveučilišta Hawaii. Studija naglašava mogućnost nosive opreme u sprječavanju ili smanjenju pretilosti, stanja koje je odgovorno za približno 60% smrti od kardiovaskularnih bolesti.

Zajednički istraživački tim sa Sveučilišta Louisiana State, Centra za biomedicinska istraživanja Pennington i Centra za rak Sveučilišta Hawaii proveo je studiju za procjenu točnosti podataka o sastavu tijela prikupljenih s pametnih satova. Studija je usporedila mjerenja sastava tijela dobivena senzorom analize bioelektrične impedancije Galaxy Watch4 (BIA) s kliničkim mjerenjem dvoenergetske rendgenske apsorpciometrije (DXA) i dvostrukom laboratorijskom analizom oktapolarne bioelektrične impedancije. Rezultati su pokazali da je BIA mjerenje Galaxy Watch pametnih satova imalo između 97-98% korelacije s dva referentna uređaja za mjerenje mase bez masnoće, masne masu, mase skeletnih mišića, bazalne metaboličke stope i ukupne tjelesne vode3. Rezultati studije pokazuju da podaci iz nosivog uređaja za bioimpedanciju mogu pomoći korisnicima u praćenju sastava tijela i poboljšanju zdravlja promjenom načina prehrane i vježbanja.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.