LIFE KONFERENCIJA ZA gigaBITNU ENERGIJU

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku održana je LIFE konferencija pod nazivom Za gigaBITNU zelenu energiju koju su zajednički organizirali A1 Hrvatska i FERIT

Cilj konferencije  je približiti javnosti niskougljičnu energiju i modele sufinanciranja kroz jedinstvene primjere u zemlji i regiji te potaknuti na promjene regulatornog okvira u provedbi ambicioznih ciljeva Zelenog plana za Europu do 2050. i ciljeva održivog razvoja.

Nakon primjera dobrih praksi koje su predstavile kompanije i institucije A1 Hrvatska, MICO, Zelena energetska zadruga i Fakultet elektrotehnike iz Ljubljane, započela je zanimljiva panel rasprava na temu zelene energetske tranzicije na kojoj su sudjelovali Ivo Milatić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, prof. dr.sc. Damir Šljivac,  predstojnik Zavoda za elektroenergetiku FERIT, Jurica Perko voditelj razvoja poslovanja u Regionalnoj energetskoj agenciji Sjever, dr.sc. Tomi Medved, voditelj Laboratorija za energetske strategije s Fakulteta elektrotehnike Sveučilišta u Ljubljani te predsjednik udruge za vodik Ivica Jakić.

Konferenciju su otvorili dekan FERIT-a prof.dr.sc. Tomislav Matić i izv. prof. dr.sc. Danijel Topić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Jasenka Crnković.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.