Lenovo 10. uzastopni kvartal ostvaruje rast profitabilnosti na godišnjoj razini

Neto dobit u drugom tromjesečju porasla je na 541 milijuna američkih dolara što predstavlja rast od 6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prihod Grupe porastao na 17,1 milijardi američkih dolara što je 3% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine u stalnoj valuti.

Sve glavne djelatnosti doprinijele su pozitivnoj operativnoj dobiti, pokazujući daljnji napredak prema cilju Grupe da udvostruči profitabilnost u srednjoročnom razdoblju. Dodatno, diversificirani pokretači rasta nastavili su poticati snažnu izvedbu poslovanja vezanog uz rješenja i usluga, kao i infrastrukturnog poslovanja, bilježeći visok dvoznamenkasti rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Poslovne aktivnosti koje ne uključuju osobna računala sada čine više od 37% ukupnog prihoda Grupe. Zdrava novčana bilanca Grupe znači da je i dalje predana udvostručavanju ulaganja u istraživanje i razvoj (R&D) u srednjoročnom razdoblju, pri čemu su u ovom tromjesečju izdaci na istraživanje i razvoj porasli za 15% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Dok su trenutni vanjski izazovi i dalje prisutni, Lenovo ostaje agilan i usredotočen na provođenje svoje strategije i osiguranje stalne profitabilnosti rebalansom resursa prema svojim diversificiranim pokretačima rasta i poticanjem učinkovitosti te smanjenjem troškova kroz poslovanje. Osim toga, Lenovo gleda dugoročne prilike izgrađene na temeljima novog IT-a – klijenta, edge, clouda, mreže i inteligencije, kako se globalni trendovi digitalizacije i inteligentne transformacije ubrzavaju. Rezultati prošlog tromjesečja, kao i posljednje tri godine, pokazali su da kombinacija Lenovo strategije, snažne izvedbe i otpornih operacija omogućuje nadilaženje industrijskog ciklusa. Ovo, u kombinaciji s visokokvalitetnim i inovativnim portfeljem, jedinstvenom hibridnom proizvodnjom i opskrbnim lancem, globalnim/lokalnim načelom i sposobnošću, kao i zdravom likvidnošću, pomoći će u stvaranju daljnjih prilika za postizanje održivog rasta i poboljšanje profitabilnosti.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.