Počela deseta NetWork konferencija, u fokusu cyber sigurnost i inovacije

Trodnevna konferencija NetWork 10 u organizaciji agencije Communis počela je danas u Neumu

Svojim je temama i predavačima i ove godine zaintrigirala mnogobrojnu stručnu javnost te okupila preko 1000 IT stručnjaka, predavača, osnivača IT kompanija, direktora, investitora i sponzora iz BiH i regije.

”Ova konferencija ima tradiciju od 2010. godine i raduje nas što smo dočekali njeno deseto jubilarno izdanje.  Nastojali smo sadržaj i koncept prilagoditi i pripremiti koristeći se svim dostupnim informacijama iz okruženja, pomno osluškujući poslovni i IT ekosistem i puls zajednice sa kojom i za koju radimo”,  rekla nam je Azra Dedić, Head of Account Department  u agenciji  Communis.

Konferencija je započela panel diskusijom koja je organizovana u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham), a razgovaralo se o izazovima u ICT industiji, te o novim mogućnostima i prilikama koje ti izazovi pružaju.

Plenarnim okupljanjem, na kojem se obratio i američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy, svečano je otvorena konferencija. U svom video obraćanju ambasador Murphy zahvalio se organizatorima te naglasio da Sjedinjene Države podržavaju sve učesnike i ono što oni rade da bi pomogli BiH da uhvati korak sa ubrzanim inovativnim procesom u 21. vijeku. Osvrnuo se na nedavne cyber napade na Parlament BiH i Centralnu izbornu komisiju i istaknuo važnost cyber sigurnosti.

Kao prvi keynote govornik i direktor sadržaja konferencije Damir Dizdarević je naglasio značaj inovacija, naprednih rješenja koje kompanije u BiH razvijaju, ali i implementiraju, te značaj digitalne transformacije za rast i prosperitet ekonomije u našoj zemlji. O aktuelnim temama iz oblasti cyber sigurnosti govorio je i Luka Manojlović iz Slovenije, a Keynote je završen inspirativnim predavanjem Ivana Stankovića.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.