Dostupna je Windows 11 nadogradnja 2022

Riječ je prvoj velikoj nadogradnji Windowsa 11 otkad je ovaj operativni sustav predstavljen prošle godine.

Posljednjih nekoliko godina donijelo je trajne promjene u načinu na koji živimo, radimo i učimo te računalo ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu. Online opcije za sastanke, svakodnevne zadatke i pristup zabavi koje ranije nisu postojale nastale su iz potrebe, ali se nastavljaju koristiti jer su učinkovite i korisne. Stekli smo nove navike. Računala su nas povezala na emotivnije načine no ikada prije. Brzi prijelaz na fleksibilniji način rada i života znatno je povećao sigurnosne prijetnje za pojedince i poslovne sustave, što potvrđuje podatak da se svake sekunde napadne čak 921 lozinka. Prošlogodišnjim Predstavivši Windows 11 prošle godine, Microsoft je računalima dao moderno osvježenje, a Windows učinio najboljim mjestom za povezivanje, kreiranje i zabavu.

S Windows 11 nadogradnjom 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih područja:

 • Jednostavnije i sigurnije korištenje računala za sve:  Kako bi predvidjela potrebe ljudi i uštedjela vreme, nova verzija donosi nadogradnju za izbornik Start, precizniju pretragu, unaprjeđenja u brzim postavkama i Widgets bordu te još novosti.
  • Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generiranje titlova iz bilo kojeg formata audio sadržaja na Windows 11. Glasovni pristup (Voice access) omogućuje korisnicima da kontroliraju računalo i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator preciznije odražava prirodan govor, kreirajući audio sadržaj ugodnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju weba. 
 • Omogućavanje korisnicima da budu produktivniji: S unaprjeđenjima za Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb te optimizacijama performansi i baterije, Windows 11 nadogradnja 2022 će korisnicima pomoći da svoju produktivnost podignu na višu razinu.
 • Windows kao najbolje mjesto za povezivanje, kreiranje i zabavu: Windows 11 nadogradnja 2022 nudi Windows Studio efekte za unaprjeđenje video i audio poziva, nadogradnju iskustva korištenja Microsoft Storea, dodatne opcije za igranje i još novosti.
  • Ova nadogradnja će unaprijediti iskustvo korištenja Microsoft Storea, uključujući Microsoft Store Ads pilot za developere i proširenje Amazon Appstorea na međunarodnim tržištima, donoseći više od 20.000 Android aplikacija i igara za korisnike.
  • Game Pass je ugrađen u Windows 11 putem Xbox aplikacije, gdje igrači mogu pristupiti stotinama računalnih igara visoke kvalitete.
  • S novim Controller barom, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, korisnici će imati mnogo više opcija za igranje na računalima koja koriste Windows 11.
 • Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mjestu: da bi se zadovoljile potrebe sve kompleksnijeg područja, novi Windows 11 nadogradnja 2022 donosi važne nove opcije za sigurnost, kao i nove upravljačke alate za povećanu IT učinkovitost.
  • Microsoft Defender SmartScreen će pomoći identificirati slučajeve kada korisnik unese svoje podatke u zlonamjernu aplikaciju i upozorit će ga o tome.
  • Smart App Control sprječava pokretanje nepouzdanih ili nepoznatih aplikacija te skripti na Windows 11.
Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.