Tvrtka Samsung Electronics najavljuje novu strategiju zaštite okoliša

Tvrtka Samsung Electronics najavila je svoju novu ekološku strategiju, sveobuhvatnu inicijativu kako bi se pridružila globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena

Strategija uključuje obveze za postizanje nulte neto emisije ugljika u cijeloj tvrtki i planove za korištenje više obnovljive energije, kao i za ulaganje i istraživanje novih tehnologija za razvoj energetski učinkovitih proizvoda, povećanje cirkularnosti potrošene vode i razvoj tehnologije za hvatanje ugljika.

U srži novih napora je postizanje neto nulte stope emisije ugljika sve operacije u Device eXperience (DX) odjelu do 2030., te u svim globalnim operacijama, uključujući Device Solutions (DS) odjela, do 2050. DX odjel obuhvaća tvrtke koje se bave potrošačkom elektronikom, uključujući Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks i Health & Medical Equipment, dok Odjel DS uključuje Memory, System LSI i Foundry segmente poslovanja.

Tvrtka Samsung Electronics također se pridružila RE100, globalnoj inicijativi posvećenoj 100 posto obnovljivoj energiji. Tvrtka planira uskladiti potrebe za električnom energijom na svim međunarodnim tržištima s obnovljivom energijom u roku od pet godina.

“Klimatska kriza jedan je od najvećih izazova našeg vremena. Posljedice nedjelovanja su nezamislive i zahtijevaju doprinos svakoga od nas, uključujući tvrtke i vlade. Samsung odgovara na prijetnje klimatskim promjenama opsežnim planom koji uključuje smanjenje emisija, nove prakse održivosti i razvoj inovativnih tehnologija i proizvoda koji su bolji za naš planet,” rekao je Jong-Hee Han, potpredsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics.

Predanost tvrtke Samsung Electronics zaštiti okoliša također uključuje napore cijele tvrtke da se poboljša cirkularnost resursa tijekom životnog ciklusa proizvoda, od nabave sirovina do recikliranja i odlaganja. Plan također detaljno opisuje ulaganja u nove tehnologije za smanjenje emisija procesnih plinova, kao i za smanjenje potrošnje energije u potrošačkim proizvodima. Tvrtka također planira istražiti tehnologije za hvatanje i iskorištavanje ugljika te se suočiti sa štetnim česticama u zraku.

Prepoznajući potrebu za inovativnim pristupima oko pitanja okolišne održivosti, tvrtka Samsung Electronics će uložiti više od 5 milijardi EUR u svoje ekološke inicijative do 2030. godine, uključujući smanjenje procesnih plinova, očuvanje vode, povećanje prikupljanja elektroničkog otpada i smanjenje emisija štetnih tvari. Iznos ulaganja isključuje troškove vezane uz povećanje korištenja obnovljivih izvora energije.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.