Xiaomi CyberDog: Četveronožni robot otvorenog koda

Xiaomi CyberDog je još jedan hrabar korak u istraživanju tehnologije budućnosti.

CyberDog je vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažet u softverski nadogradivog robota otvorenog koda. CyberDog je Xiaomijev ulaz u svijet četveronožne robotike za zajednicu otvorenog koda i programere širom svijeta. Ljubitelji robotike zainteresirani za CyberDog mogu se natjecati ili surađivati s drugim obožavateljima Xiaomi istomišljenika, zajedno potičući razvoj i potencijal četveronožnih robota.

CyberDog je kalibriran sa Xiaomijevim interno razvijenim servo motorima koji omogućuju veliku brzinu, agilnost i širok raspon pokreta. S maksimalnim okretnim momentom do 32 Nm i brzinom rotacije do 220 okr/min, CyberDog je u stanju izvoditi razne pokrete brzinom do 3,2 m/s, kao i komplicirane radnje kao što su prevrtanja unatrag. CyberDog pokreće platforma NVIDIA® Jetson Xavier™ NX, AI superračunalo koje uključuje 384 CUDA® jezgre, 48 Tensor jezgri, 6 Carmel ARM procesora i 2 sustava za ubrzanje dubinskog učenja. Za svoje vlasnike, CyberDog bez problema obrađuje goleme podatke snimljene vlastitim senzorskim sustavom. Za potpuno modeliranje bioloških organizama, CyberDog je opremljen s 11 visokopreciznih senzora koji pružaju trenutnu povratnu informaciju za upravljanje pokretima. To uključuje senzore za dodir, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i više, pružajući CyberDogu poboljšanu sposobnost osjeta, analize i komunikacije s okolinom.

CyberDog dolazi s ugrađenim nizom senzora kamere uključujući AI interaktivne kamere, binokularne ultra širokokutne kamere ribljeg oka i modulom Intel® RealSense™ D450 Depth, te se može trenirati putem algoritama računalnog vida. Na sustavima senzora za vid temeljeno je i autonomno praćenje objekata, SLAM, kao i izbjegavanje prepreka i navigacija na centimetarskoj skali. To znači da CyberDog može analizirati svoju okolinu u stvarnom vremenu, kreirati navigacijske karte, ucrtati svoje odredište i izbjegavati prepreke. Zajedno s ljudskim držanjem i praćenjem prepoznavanja lica, CyberDog je sposoban pratiti vlasnika i zaobilaziti prepreke.

Kako bi dodali komponentu kao kod kućnog ljubimca, korisnici mogu koristiti glasovne asistente za naredbu i kontrolu CyberDoga postavljanjem riječi za aktivaciju ili jednostavno koristiti prateću udaljenu aplikaciju i aplikaciju za pametni telefon. CyberDog se može pozvati za najjedinstvenije zadatke, a načini na koje se s njim može komunicirati pružaju neslućene mogućnosti.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.