Merlin nadograđen na inačicu Moodle (4.0)

Srce je 1. rujna 2022. pustilo u produkciju novu inačicu sustava za e-učenje Merlin kako bi visokoškolske ustanove i nastavnici mogli pripremiti svoje e-kolegije za nastavu u akademskoj godini 2022./2023.

Na inačici sustava Merlin za 2021./2022. akademsku godinu provode se zadnji ispiti i rad sa studentima. Trenutnu akademsku godinu završavamo s preko 30.450 e-kolegija na kojima radi više od 10.800 nastavnika sa svih ustanova u sustavu visokog obrazovanja i u koje je upisano preko 90.470 studenata. Sustav za e-učenje Merlin održava i nadograđuje tim Centra za e-učenje Srca nastojeći nastavnicima i studentima osigurati kvalitetno, pristupačno i jednostavno virtualno okruženje za učenje. Sustav Merlin bazira se na sustavu otvorenog koda Moodle uz brojne dodatke koji su dodani slušajući potrebe nastavnika.

Sustav za e-učenje Merlin za akademsku godinu 2022./2023. nadograđen je na najnoviju inačicu sustava Moodle (4.0) te su dodane nove mogućnosti koje će unaprijediti i olakšati rad korisnika. Nova inačica sustava donosi novi način navigacije koji je primarno horizontalan i kao takav pogodan za sve vrste uređaja. Ovakav način navigacije korisnicima olakšava snalaženje i rad u sustavu te pruža bolju preglednost. Najveća je novost indeks sadržaja e-kolegija koji je smješten uz lijevi rub sučelja te prikazuje popis svih tema sa popisom resursa i aktivnosti unutar pojedine teme te položaj blokova. Blokovi su sada smješteni s desne strane sučelja, a stupac s blokovima može se prikazati ili sakriti.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.