MeanIT Start S5

U tvrtki Intelkom koja je vezana uz brend MeanIT ne miruju i stalno stavljaju na tržište neke nove modele pametnih uređaja.

Ovo je prvenstveno model pametnog uređaja za starije osobe koje ipak žele koristiti neke pogodnosti Android sustava, a ne žele platiti puno previše.

Izgled pametnog telefona MeanIT Start S5 je klasičan i ovaj mobitel izgleda gotovo isto kao i svaki drugi današnji smartphone. Čak mu je dizajn u skladu sa novim trendovima i onaj tko ga nosi neće se sigurno posramiti ako ga stavi ispred sebe na stol. Ekran je veličine 5 inča, a na dnu se primijećuju tri fizičke tipke kojima su svojstva za uspostavljanje ili prekid poziva i tipku SOS. Tipke su blago ispupčene, tako da osjete dobro i pod prstima. Na bočnoj strani telefona se nalazi četvrta tipka, a služi za paljenje i gašenje LED svjetiljke. Osim ponavedenih tu su naravno i osnovne tipke za glasnoću tona, paljenje i gašenje telefona.

SOS tipka je na prednjoj strani mobitela, a jedini joj je “posao brzo pozivanje ememoriranih brojeva koji će se biti pozivani u slučaju opasnosti ili nužde.

Tehničke karakteristike su slijedeće: 2 GB radne i 16 GB interne memorije, ali se memorija može proširivati s microSD karticom od 32 GB. Ima opciju za dual SIM što daje dodatnu proširivost korištenja, pogotovo ako se koristi i u drugim zemljama van EU. Osim klasični dodatak svakako se mora spomenuti opcija prijema FM radio stanica. Baterija je 2200 mAh kapaciteta i što se čini malo, ali je uređaj dobro podešen tako da dosta dugo može izdržati.

Kamera je u najmanju ruku lošiji dio ovog uređaja, jer su karakteristike stražnje kamere 2 megapiksela, a prednja ima 0,3 megapiksela.

Operativni sustav koji pokreće je Android 11, a omogućeno je aktiviranje i naprednije verzije sustava. Android 11 Go je dosta okljaštrena i pojednostavljena verzija OS-a i zbog toga baš ne može odrađivati sve možda željene opcije. Prednost su velike ikone koje olakšavaju korištenje starijim pomalo slabovidnim osoba…

Za kraj može se donijeti zaključak da je ovo ipak dobar uređaj za relativno sitne novce i stariji korisnici će biti zadovoljni sa njim.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.