Scheer Grupa širi se na jugoistočnu Europu

Povećani opseg poslovanja u DACH regiji (Njemačka, Austrija, Švicarska) otvorio je potencijale zapošljavanja odgovarajućih kvalificiranih stručnjaka s kojima će Scheer zadovoljiti povećani opseg narudžbi.

Scheer Adriatic će kroz vlastiti Hub za ključne proizvode zapošljavati stručnjake koji će raditi na projektima diljem Europe, ali će im radno mjesto biti u Zagrebu. Cilj je okrupnjavanje eksperata te educiranje i certificiranje novih stručnjaka iz područja rada tvrtke, a kojima će pravodobno i kvalitetno pružati podršku postojećim i budućim korisnicima. S obzirom na više od 25 godina prisutnosti SAP-a u Hrvatskoj, i činjenici da je ključni Scheerov partner upravo SAP, kao glavni djelokrug poslovanja ističe se SAP S/4HANA savjetovanje. Potom savjetovanje iz područja SAP Cloud proizvoda kao što su Ariba, Success Factors, SAP S/4HANA Public Cloud i ono o upravljanju poslovnim procesima.

Scheer Adriatic bit će i pokretač digitalizacije hrvatskog gospodarstva kojoj je cilj hrvatskim jednorozima te velikim tvrtkama i javnom sektoru procesom digitalizacije pomoći da postanu europski jednorozi. O snažnom utjecaju koji grupacija ima na hrvatsko tržište potvrđuje i prvo korisničko iskustvo u djelatnosti robe široke potrošnje koje je trenutno u fazi implementacije SAP S/4HANA i SAP EWM.  

Scheer Adriatic sada zapošljava 25 stručnjaka, a do kraja 2022. godine cilj je zaposliti 100 novih. Podružnicu vodi Sanja Meleš, iskusna stručnjakinja sa širokom mrežom u SAP okruženju, koja objedinjuje potrebna znanja i donijela je prave kontakte s kojima je uspješno pokrenuta internacionalizacija tvrtke i njezino pozicioniranje na hrvatskom tržištu. S tri desetljeća iskustva u ICT industriji, Meleš je bila na različitim pozicijama u razvoju IT poslovanja, upravljanja korisnicima i savjetovanja. Kao ključna voditeljica korisnika u SAP-u pokrivala je tržište velikih tvrtki u Hrvatskoj i, istovremeno, bila je odgovorna za prodajne aktivnosti u stvaranju prihoda, pozicioniranju SAP-ovih rješenja i povećanju tržišnog udjela kompanije. Na početku svog profesionalnog razvoja, nekoliko je godina provela u Torontu, Kanada, radeći kao IT trenerica. Završila je dva studija stekavši titule magistrice znanosti Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i magistrice znanosti Rochester Institute of Technology (RiT), SAD.

Važnost suradnje i dolaska Scheera u Hrvatsku komentirali su Sanja Meleš, direktorica Scheer Adriatic, i Mario Baldi, direktor Scheer GmbH: “Poslovanje Scheera u Hrvatskoj nije ograničeno na lokalno tržište već će rasti i preko granica u jugoistočnu Europu te je, također, poticaj našem poslovanju u zapadnoj i srednjoj Europi. Međusobno ćemo razmjenjivati znanja pri čemu će Scheer Grupa moći ponuditi najbolje usluge svojim korisnicima na globalnoj i regionalnoj razini. Sretna sam zbog prepoznavanja hrvatskog potencijala i ponosna što sam dio obitelj Scheer“, istaknula je Meleš. Baldi je dodao: “Vidimo značajni potencijal za naše usluge u regiji jugoistočne Europe. S novom lokacijom u Hrvatskoj činimo odlučujući korak internacionalizaciji i ciljanom rastu tvrtke dok nastavljamo tražiti buduća tržišta u jugoistočnoj Europi.”

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.