meanIT Tablet X30

Intelkom i dalje “napada” tržište tableta sa svojim proizvodima

Hrvatska tvrtka vlasnik brenda meanIT ne miruje u izbacivanju novih uređaja iz ovog portfelja. Da li je to dobro ili ne siguran sam da će vrijeme pokazati, no skidamo im kapu u ovim potezima.

Idemo mi sa recenzijom zadnje generacije tableta pa za početak možemo reći da veličina ekrana 10,1 incha što je u principu dobra veličina za neko normalno korištenje. X30 je nasljednik modela X20 i X25, no moramo spomenuti i tablet za klince K10 Plus Kids. , ima HD rezoluciju od 1280 x 800 točaka i osjetljiv je na istovremeni dodir u 5 točaka što može biti korisno u igranju. Ovi zasloni s većom dijagonalom i ovakvom rezolucijom su dobri za one koji slabije vide ili starije jer se može sasvim solidno pratiti internetski sadržaj odnosno čitati online novine

Što se tiče procesora MeanIT X30 tablet radi na 4-jezgrenom Allwinner Sun50i (sun50iw10p1) procesoru na 1,5 GHz, koji ima 4x ARM Cortex-A53 jezgre. Radna memorija je 2 GB LPDDR3 RAM-a i 16GB interne memorije, a koja se može proširiti sa microSD karticom.

Kamere na ovakvim uređajima i ovog cijenovnog razreda nesu nešto bi trebalo biti presudno za odabir, jer su ispod današnjih želja korisnika, no bitno je kome je ovaj uređaj namijenjen. Prednja kamera je 0,3 MP, a stražnja 2 MP, tako da nikako ne možemo očekivati “vau” efekt. prednja Video se može snimati maksimalne rezolucije od 640×480 točaka i 15 sličica u sekundi u MP4 formatu, dok stražnja može snimiti HD video od 1280 x 720 točaka i 30 sličica u sekundi (720p@30fps).

Povezivost je rješena kroz: Wi-Fi 802.11(b/g/n) i Bluetooth 4.0. Nije nam jasno zašto u ovaj uređaj nije stavljena opcija SIM kartice, jer smatramo da bi svi ovakvi uređaji morali imati opciju vlastitog i neovisnog spajanja na mobilne mreže. Točno, velika većina nas koristi tarife koje su Flat, ali bi za ovakav uređaj ipak trebala biti ovakva vrsta autonomije. No, što je tu je i niti ovaj nedostatak neće utjecati na odabir za kupnju.

Baterija je kapaciteta od 5000mAh, a punjač od 5V/2A odnosno 10W koji solidno brzo puni bateriju, te do 100% punjenosti dolazimo za cca 120 minuta. Trajanje baterije je oko 7 sati ukoliko se koristi sa prosječnim aplikacijama, te smanjenim intenzitetom jačine ekrana.

Za kraj možemo reći da se poboljšao sam uređaj, no možda je bilo ipak više “prostora” za poboljšanja, ali cijena od 899 kuna ipak daje dobar odnos kvalitete i dobivenog za te novce.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.