Vertiv se pridružio tehnološkom konzorciju za razvoj gorivih ćelija

Vertiv je objavio je kako će Partnerstvo za čisti vodik osigurati 2.5 milijuna € sredstava za pomoć u financiranju projekta razvoja gorivih ćelija s niskim udjelom ugljika za napajanje podatkovnih centara.

Zahvaljujući ovom doprinosu, predviđa se kako bi se koncentracija emisije ugljika iz operativnih aktivnosti mogla smanjiti do 100%. Projekt EcoEdge PrimePower (E2P2) je nova proof-of-concept inicijativa čiji cilj su razvoj i demonstriranje gorivih ćelija s niskom emisijom ugljika uz pružanje ekonomičnih i otpornih rješenja za podatkovne centre i njihovo okruženje.

Konzorcij od sedam tvrtki – Equinix, InfraPrime, RISE, Snam, SolidPower, TEC4FUELS i Vertiv – istražit će inovativnu integraciju gorivih ćelija od krutog oksida s tehnologijom neprekinutog napajanja (UPS) i litij-ionskim baterijama kako bi se pružila otporna i čista primarna energija za razvoj podatkovnih centara i drugih kritičnih infrastruktura. Implementacija gorivih ćelija prirodnog plina s krutim oksidom (SOFC) kao primarne energije bit će ključna za korištenje zelenog vodika u primjeni gorivih ćelija, kako za rezervne tako i za glavne energetske sustave.

„Digitalizacija i industrija podatkovnih centara rastu sve brže i stoga je još važnije ubrzati naše putovanje prema ekološki održivoj budućnosti. To se može omogućiti samo razvojem čistih, inovativnih tehnologija poput rješenja gorivih ćelija kako bi se osigurala održiva energija za digitalni svijet. Vertiv je ponosan što aktivno doprinosi proof-of-concept inicijativi projekta E2P2 i raduje se što će svojim globalnim kupcima ponuditi energetska rješenja nove generacije“, rekao je Giordano Albertazzi, predsjednik Vertiva za Europu, Bliski Istok i Afriku.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.