meanIT Senior Flip XL mobilni telefon

Evo i drugi mobilni uređaj za starije generacije, ali koji mogu koristiti i zaljubljenici u telefoniranje, a koji nemaju neke velike zahtjeve

Kao što smo i najavili u prethodnoj recenziji stigla su nam dva mobilna uređaja za starije generacije kojima je komplicirano korištenje mobilnih uređaja na dodir. Iako je populacija koja koristi i takav način još uvijek ima onih koji se ne mogu naviknuti zbog nekih razloga na pomicanje prstima po ekranu da bi nešto napravili.

Ovaj uređaj za razliku od prethodno opisanog je odmah u startu drugačiji zbog toga što je Flip opcije tj. preklopni je uređaj. Mi koji smo u godinama sjećamo se pojave, a i cijena takvih vrsta mobilnih telefona. Vidimo da se i danas vraćaju na tržište takvi uređaji, ali sa isto tako prenapuhanim cijenama.

Ekran uređaja je veličine 2,8 incha na kojem se sasvim solidno mogu vidjeti fotke koje uslikate i spremite na microSD karticu.

Za komunikaciju mobilnim mrežama imamo opciju DualSIM tj. dvije SIM kartice i korištenje dvije mobilne mreže po odabiru. Nismo sigurni zbog čega je to ubačeno, jer je poznato da korisnici kojima je namijenjen ovaj uređaj ima problema i sa jednom mrežom, no ima i korisnika mlađih generacija koje žele ovaj uređaj koristiti isključivo za posao ili komunikaciju bez korištenja društvenih mreža onda ima rezona za ovu opciju.

Korištenje samog uređaja je vrlo jednostavno i naglasak je na velike tipke na kojima se jako dobro vide brojke i slova, a slova se dobro vide i na samom ekranu. Na prednjoj strani uređaja je i SOS tipka koja je sastavni dio ovakvih uređaja i pomoću koje se zovu umemorirani kontakti ili 112 u slučaju nezgode. Osim ove tipke na tipkovnici se nalaze i dvije M tipke u koje možemo isto tako umemorirati brojeve koje često zovemo. Što se tiče zvuka zvona svakako se može naglasiti da je dosta jako i sigurni smo da će se dovoljno jako ćuti poziv i dolazak poruke.

Kamera je takva kakva je, ne očekuju se vrhunske fotogorafije, no za ovakav uređaj su sasvim solidne, a sve se sprema na microSD karticu.

Baterija je kapaciteta 800 mAh i traje toliko dugo da i zaboravimo kada smo je punili upravo iz razloga da nemamo nikakve dodatne opcije koje bi trošile bateriju, osim slušanje FM radija. Radio je dobar, a ne trebaju nam vanjske slušalice za prijem jer je to sve rješeno kroz ugrađene antene u tijelu uređaja.

Zanimljivost i prednost ovog uređaja je svakako to da je preklopni i može se spremiti u džep. U slučaju pada uređaja, a što se svima događa postoji opcija da će izletiti samo baterija i sve ostalo će biti na mjestu. Koji bi to današnji uređaj preživio, pogotovo ako padne na ekran.

Za kraj kratki zaključak bi bio da je ovo odličan uređaj za korisnike kojima je namijenjen i cijena od 349 kuna je sasvim prihvatljiva.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.