meanIT Veteran IV plus

U redakciju su nam pristigla dva modela meanIT Veteran IV plus i Senior Flip XL

Hrvatski brend mobilnih uređaja pod nazivom meanIT tvrtke Intelkom nam je dostavio dva uređaja namjenjene starijoj populaciji, ali i nekim mladima koji ne žele komunikaciju koristeći društvene mreže i slično. Oba uređaja neopisivo podsjećaju i vraćaju nas malo starije na mobilne uređaje iz nekih početaka mobilne telefonije, ako zaboravimo na same početke.

Kao što se u najavi napisalo ovo su mobiteli okljaštreni od svih dodataka današnjih mobilnih uređaja. No, idemo lagano predstaviti uređaj po uređaj.

Prvi na redu je meanIT Veteran IV plus i da nije da je baš tako bez dodatnih funkcija možemo napisati da se u unutrašnjosti mobitela nalaze opcije poput Dual SIM, BT bežične mreže, FM radio, utor za Micro SD karticu, LED lampica i kamera QVGA rezolucije. Realno starijim osobama i ne treba više, već samo opcija zvanja i primanja poziva, Svaki dodatak ovakvim uređajima je višak, no svakako moramo pohvaliti SOS tipku i dosta jaku LED svjetiljku koja može olakšati kretanje po mraku i u potražnji recimo ključeva. SOS tipka se nalazi na stražnjoj strani uređaja i može se do 5 brojeva osoba koje se zovu u hitnim slučajevima.

Od ostalih dodataka tu je i FM radio koji se može slušati bez korištenja slušalica, jer je antena ugrađena u sam uređaj, tako da je to zgodan dodatak za korisnike koji su generacija koja svakako voli slušati radio i biti informiran.

Kamera je QVGA kvalitete, što je za korisnike sasvim dovoljno čisto da si pofotkaju nešto usput i povremeno pogledaju, a nakon snimanja sve se može spremiti na microSD karticu koju umećemo u uređaj na način da izvadimo bateriju. Da, ovo je uređaj iz koje se može izvaditi baterija te u slučaju kvara zamjeniti je.

Baterija je 600 mAh i iako nam to izgleda dosta mali kapacitet, no traje dosta dugo, s obzirom da nema opcija nikakvog dodatnog trošenja baterije poput novih mobilnih uređaja. Povezivost sa nekim drugim perifernim uređajima je predviđena kroz BT povezivost.

Za sam kraj kratki zaključak bi bio da se za 249 kuna dobiva uređaj koji će odraditi upravo ono za što i koga je namijenjen.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.