Mladi poduzetnici razvili NAOMI – hrvatsku aplikaciju za mentalno zdravlje

Investitor u projekt je Fil Rouge Capital koji je investirao ukupno 60 000 eura

NAOMI – virtualna asistentica za mentalno zdravlje. Riječ je o hrvatskoj aplikaciji koja pomaže, smiruje, smanjuje zabrinutost, poboljšava raspoloženje i spavanje te povećava samopouzdanje. Naomi mobilna aplikacija ima više od 50 različitih tehnika koje pomažu kada je riječ o stresu i neugodnim stanjima. Unutar aplikacije, svaki korisnik ima vlastiti korisnički profil u kojem se nalaze grafički prikazi njegovog napretka i dnevnički zapisi koje korisnik redovito upisuje u različite dnevnike. Interaktivne vježbe koje sadrži Naomi, temeljene su na znanstveno dokazanoj kognitivno – bihevioralnoj psihoterapiji.

Sandro Kraljević, Nikolina Šaravanja i Marino Šabijan, mladi su entuzijasti koji stoje iza ove prvenstveno hvalevrijedne priče. Sadržaj i dizajn aplikacije se razvijao i testirao preko godinu dana, dok je samo programiranje aplikacije započelo ove godine i trajalo 6 mjeseci nakon čega je bila lansirana prva verzija NAOMI. U međuvremenu je lansirana engleska verzija aplikacije, korisničko iskustvo aplikacije unaprijeđeno i nadograđeno s novim mogućnostima te su mnogi bugovi popravljeni.

Investitor u projekt je Fil Rouge Capital koji je investirao ukupno 60. 000 eura. Aplikaciju je do sada  preuzelo preko 5000 korisnika diljem svijeta, iako je trenutno najveći broj korisnika iz Hrvatske i regije. Do danas su se korisnici angažirali u preko 70 000 vježbi. “Uslijed novonastalih okolnosti u svijetu odlučili smo pomoći drugima da lakše upravljaju stresom i svojim neugodnim emocijama. Primijetili smo da se ljudi teško nose s visokom razinom anksioznosti, potištenosti, ljutnje i frustracije, te imaju probleme sa spavanjem. Vidjeli smo da nisu svi spremni potražiti pomoć (iako im je potrebna), zbog čega je najbolje rješenje bilo stvoriti mobilnu aplikaciju za mentalno zdravlje. Osobno me oduvijek me zanimao digitalni svijet te mi je jedan od dugoročnih karijernih ciljeva u što većoj mjeri spojiti psihologiju s tehnologijom. Bila mi je velika želja okušati se u kreiranju neke aplikacije za psihološku pomoć, zbog čega sam odlučio pokrenuti NAOMI zajedno s dvoje dragih kolega. Nikolina i ja, oboje psiholozi i edukanti kognitivno-bihevioralne terapije, smo na sebe preuzeli sadržajni dio aplikacije, dok se Marino bavio tehničkim razvojem aplikacije zajedno s vanjskim timom programera. I tako je nastala naša NAOMI.“ – izjavio je Sandro Kraljević, mag.psych. i suosnivač NAOMI mental wellness.

Aplikacija je prije svega – jednostavna i zanimljiva za korištenje. Korisnik sam bira na kojem području želi raditi te se prepusti Naomi tehnikama. Sadržaj obuhvaća tehnike koje se odnose na smanjenje učestalost paničnih napadaja, tehnike opuštanja, edukativne kvizove, tehnike za poboljšanje raspoloženja, kontrolu ljutnje te mnoge druge.

Nekolicina domaćih kompanija i tvrtki, objeručke je prihvatila ovu aplikaciju te svojim zaposlenicima omogućila godišnje korištenje iste. Zdravlje je najbitnije jer kada smo bolesni idemo doktoru, a za čime posežemo kada nam misli nisu baš previše svijetle?

Ponekad nam je potreban poticaj, motivacija, a često nam je svima potrebna i kontrola nad emocijama i vlastitim reakcijama. NAOMI je tu da pomogne, svakodnevno od 0-24.

‘NAOMI – osobnu asistentica za mentalno zdravlje’ možete preuzeti putem Google Play-a ili App Store-a, a besplatna verzija aplikacije dostupna je svima, dok premium verzija otključava 80% dodatnog sadržaja.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.