Aplikacija ScanShop koja pojednostavljuje korisničko iskustvo kupovine financijski je podržana i prepoznata od Europskog fonda kao proizvod s potencijalom za uspjeh

Hrvatska aplikacija ScanShop koja omogućuje jednostavnije iskustvo kupovine dobila je financijsku podršku od Europskog fonda.

Ukupna vrijednost projekta jest 1.600.171 kunu od kojih Fond financira 85 posto. Fond naglasak stavlja na financiranje radikalnih inovacija s potencijalom za uspjeh. Osnovna funkcionalnost ScanShop aplikacije jest mogućnost kupca da u trgovini samostalno skenira željene artikle preko vlastitog mobitela i tako preskoči čekanje u redovima za blagajnu.

Financiranje je omogućio Europski fond za regionalni razvoj, program OP konkurentnost i kohezija 2014 – 2020 za male i srednje poduzetnike, s ciljem potpore u procesu tranzicije iz početne faze u proizvod koji ima komercijalnu vrijednost. U sklopu financiranih aktivnosti, aplikacija je prošla put od faze prototipa i početnog razvoja Android i iOS aplikacije s osnovnim funkcionalnostima u beckend sustavu do faze u kojoj je spremna za korištenje u trgovinama, doduše još uvijek s početnim setom funkcionalnosti.

„Zadovoljni smo sa stupnjem razvoja koji smo uspjeli ostvariti u sklopu EU projekta, međutim sada smo u potpunosti usmjereni na nove izvore financiranja za drugu fazu razvoja, ali istovremeno i razgovore s lancima koji će biti voljni testirati aplikaciju u svojim trgovinama“, izjavio je Luka Buljan ispred tehnološkog tima koji razvija aplikaciju. Buljan je dodao kako visokotehnološki projekti iziskuju ulaganje značajne količine vremena u izradu proizvoda kada od njega nije moguće ostvarivati prihode i da su upravo zato ovakvi projekti izrazito poticajni za inovativne proizvode popust ScanShop aplikacije.

ScanShop u potpunosti mijenja i diže na novi nivo korisničko iskustvo kupovine. Aplikacija omogućuje više vremena za odabir proizvoda umjesto čekanja u redovima na blagajni, samim time smanjuje frustraciju za kupca i iskustvo čini pozitivnijim. Korisniku omogućuje personalizirani sadržaj na temelju liste za kupovinu i prethodnih kupovina te sve informacije o proizvodu ili akcijama u pojedinim trgovinama.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.