SPAN U PRVIH POLA GODINE OSTVARIO 390,7 MIL. KUNA PRIHODA I NETO DOBIT OD7,4 MILIJUNA KUNA

EBIDTA PRIJE JEDNOKRATNIH STAVKI IZNOSILA JE 17,8 MILIJUNA KUNA, ŠTOJE PORAST OD 110 POSTO U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE PROŠLE GODINE

Span d.d., prva privatna hrvatska IT kompanija čije su dionice u rujnu uvrštene na službeno tržište Zagrebačke burze, objavila je poslovne rezultate za prvo polugodište 2021.godine. Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

U prvih šest mjeseci ove godine, poslovni prihodi Span Grupe iznosili su 390,7milijuna kuna, što predstavlja rast od 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2020.godine. Najveći rast prihoda od 52 posto zabilježen je u segmentuinfrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Security. To je rezultat akvizicije novihklijenata i povećanja broja projekata kod postojećih klijenata. EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 17,8 milijuna kuna, što jerast od 110 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA nakonjednokratnih stavki iznosila je 15,4 milijuna kuna, što je rast od 82 posto uodnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit Grupe za prvih pola godineiznosi 7,4 milijuna kuna, što je porast za 412 posto.

Razdoblje je bilo obilježeno većom profitabilnošću IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, najviše u segmentima infrastrukturnih usluga (Cloud i CyberSecurity) te razvoju softwarea i poslovnih rješenja. Udio prihoda koji se ostvaruju na inozemnim tržištima u prvom polugodištu ove godine čine 79,4 posto ukupnih prihoda Grupe. Također, raste broj zaposlenika, pa je tako u prvih šest mjeseci ove godine prosječan broj zaposlenika u Grupi 524, a zapošljavanja su uglavnom bila u segmentima poslovanja s visokom dodanom vrijednošću.

S dobrim poslovnim rezultatima i rastom svih financijskih pokazatelja nastavljamo raditi ono po čemu smo prepoznati – stvarati najbolja IT rješenja za naše korisnike. Uz to, nedavni izlazak na Zagrebačku burzu omogućio je Spanu ulazak u novu fazu poslovanja. Potražnja za dionicama je značajno nadmašila ponudu, a s više od tisuću novih dioničara Spana, među kojima su veliki institucionalni ulagatelji, puno malih ulagatelja i više od polovice naših zaposlenika, nastavljamo daljnje poslovanje kao pravo dioničarsko društvo. To nam pruža dodatni vjetar u leđa za rast na postojećim tržištima i izlazak na nova“, poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.