GAME CHANGING: U susret sedmoj Tech Hosted by LANACO konferenciji

Sedmo izdanje najveće multivendorske konferencije u Bosni i Hercegovini, Tech Hosted by LANACO, održaće se 14. i 15. listopada 2021. godine, pod sloganom „Game changing“.

Prvi dan konferencije održati će se u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjoj Luci, kada će svjetski IT lideri – kompanije Veeam, Kaspersky, Lenovo, Fortinet, Dell i Hewlett Packard prisutnima predstaviti najnovije trendove IT svijeta, iz oblasti umjetne inteligencije, cloud tehnologija i sigurnosti na internetu.

Drugog dana će mlade osobe iz cijele Bosne i Hercegovine i regije dobiti priliku da učestvuju u online programu namijenjenom studentima, tokom kojeg će se upoznati sa modernim tehnološkim trendovima, ali i sa regionalnom akademskom zajednicom.

“Radujem se novoj razmjeni znanja i pravaca razvoja industrije koja je jedna od rijetkih koja ima adekvatne odgovore na izazove koji stoje pred svima nama, kao građanima i kompanijama, na sedmom izdanju Tech Hosted by LANACO konferencije. Danas poslije 31 godine postojanja, uz ogromnu energiju koju ulažemo posljednjih 7 godina, zajedno sa našim partnerima izgradili smo eko sistem koji može ponuditi kvalitetne odgovore i predstavlja most između ljudi i znanja. Partneri sa kojima smo gradili ovaj eko sistem su sa nama i ovog puta, sa velikom željom da posjetioce na adekvatan način upoznaju sa trendovima, izazovima i ponude kvalitetan odgovor na iste.” – ističe Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO.

Student Day

Značajan dio Tech Hosted by LANACO konferencije već tradicionalno je rezerviran za studente. Do sada su konferenciji prisustvovali studenti, profesori i predstavnici fakulteta iz Banje Luke, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Tuzle, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina…

Ove godine je sadržaj za studente pripremljen za drugi dan konferencije, te će biti organiziran u online formatu. Cilj kompanije LANACO je da što većem broju studenata iz cijele Bosne i Hercegovine i regije pruži priliku da prisustvuju Keynote i govorima koji će im približiti svijet biznisa i IT industrije.

Vjerujemo da će iskustva koja će podijeliti uspješne osobe iz svijeta industrije i gejminga dodatno motivirati i inspirirati studentske ambicije. I ove godine događaj će dodatno upotpuniti zanimljivi sadržaji i sjajne nagrade koje svake godine pripremimo za prisutne. Kompletan sadržaj je potpuno besplatan, a pristup konferenciji će imati svi studenti iz Bosne i Hercegovine i regije preko linka https://bit.ly/TH-StudentDay

.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.