Xiaomi Smart Glasses

Koncept pametnog nosivog uređaja koji integrira inteligentne funkcije u naočale

Pametne naočale Xiaomi Smart Glasses mogu kombinirati sustav za prikaz slike i senzore u suptilan, običan dizajn naočala putem tehnologije optičkog valovoda MicroLED. Uz masu od svega 51 g, naočale Xiaomi Smart Glasses mogu prikazati poruke i obavijesti, pozivati kontakte, pratiti navigaciju, fotografirati i prevoditi tekst pred vašim očima.

Kako bi se sustav za prikaz slike bez problema uklopio u okvir, izbor je nedvojbeno pao na MicroLED. Kao i kod tehnologije OLED, pikseli MicroLED-a pojedinačno su osvijetljeni – a njegovo svojstvo emitiranja omogućuje svjetliji zaslon s istovremeno dubljim crnim nijansama crne. No, MicroLED ima veću gustoću piksela i dulji vijek trajanja, a ima i jednostavniju strukturu, što omogućuje kompaktniji zaslon i njegovu lakšu integraciju u okvir. Xiaomi Smart Glasses imaju čip zaslona dimenzija svega 2,4 x 2,02 mm. Pod mikroskopom, zaslon je tek veličine zrna riže, s pojedinačnim pikselima veličine 4 μm, što omogućuje savršeno postavljanje ekrana u okvir naočala.

Xiaomi Smart Glasses sastoje se od ukupno 497 komponenti, uključujući i minijaturne senzore i komunikacijske module, pa se ne radi tek o „drugom zaslonu“ vašeg pametnog telefona, već novom pametnom terminalu s neovisnim operativnim mogućnostima. Uz osnovne obavijesti, prikaz poziva i slično, uređaj može samostalno izvoditi operacije kao što su navigacija, fotografiranje, teleprompter te prijevod teksta i prijenos fotografija u stvarnom vremenu. Obzirom na upotrebu, implementirana je i ključna logika interakcije kako bi se umanjili prekidi u nezgodno vrijeme i pravovremeno prikazale važne informacije.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.