Glovo se širi

Glovo je najavila širenje svojeg poslovanja u Africi

Glovo je najavila širenje svojeg poslovanja u Africi, uključujući Ganu i Tunis, čime će svoje trenutno poslovanje proširiti na ukupno sedam zemalja na kontinentu.

Dosadašnje ulaganje Glova u regiju vrijedno je ukupno 25 milijuna eura (30 milijuna dolara), a tvrtka očekuje da će u sljedećih 12 mjeseci uložiti dodatnih 50 milijuna eura (60 milijuna dolara) kako bi se dodatno ubrzalo širenje poslovanja.

Glovo vjeruje da postoje brojna izrazito važna tržišta u Africi koja su trenutno nedovoljno pokrivena te prepoznaje jedinstvenu priliku za platformu među lokalnim zajednicama na način da podrži neovisna poduzeća i omogući im online doseg do novih kupaca.

Aplikacija Glovo već je dostupna u Maroku, Ugandi, Keniji, Gani, Obali Bjelokosti i Nigeriji, pružajući svoje usluge u više od 40 gradova, za više od 300.000 korisnika, 8.000 restorana i 12.000 dostavljača.

Nakon ostvarenih akvizicija ranije ove godine u srednjoj i istočnoj Europi, Glovo je povećao svoju prisutnost na ukupno 23 zemlje, a poslovanjem u Africi ostavio je svoj trag na više od 30 posto geografskog područja.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.