Intervju – Monika Majstorović, A1

U zadnje vrijeme A1 je ponudio dosta novosti za korisnike njihovih usluga od Dezzera, novih TV kanala, osiguranja ekrana mobitela i ostalih usluga.

Kako smo željeli sve ove novosti i rezultati približiti svim čitateljima našeg portala sugovornica nam je bila Monika Majstorović, marketing manager A1 Hrvatska.

 1. Prošlo je već neko vrijeme od uvođenja Deezera u ponudu i zanima me kakvi su rezultati prodaje te usluge?
  Rezultati su odlični i zadovoljni smo jer su korisnici prepoznali najbolju i najpovoljniju premium ponudu za streaming glazbe – A1 Xplore Music by Deezer – 73 milijuna pjesama, odličan izbor podcasta, slušanje bilo kad i bilo gdje, bez reklama, a korisnici mogu birati između individualnog Deezer Premium i obiteljskog Deezer Family modela. Aktivacija usluge je brza i jednostavna, digital i mobile first uz par klikova preko Moj A1 aplikacije. Zbog konkurentne ponude, očekivali smo pozitivne reakcije korisnika, no i nas je iznenadio velik interes koji su pokazali već u prvim danima pod lansiranja usluge.
 2. U današnje vrijeme smo stalno vezali uz mobilne uređaje i sve češće dolazi do pucanja ekrana. Postoji li kakva ponuda što se toga tiče?Procjenjuje se da se preko 85% slučajnih šteta na mobilnim uređajima odnosi na lom ekrana, uz sve više cijene popravka, a osiguranje ekrana smo učinili dostupnijim nego ikad i u potpunosti ga digitalizirali. Korisnici mogu osigurati ekrane u par klikova putem Moj A1 aplikacije ili na A1 webu, u Virtualnom shopu, A1 poslovnici i telefonom. Osigurati ih mogu za mobitel i tablet prilikom kupovine ili do 30 dana nakon kupovine uređaja. Cijeli proces je jednostavan za korisnika – garantiran je popravak nastale štete na ekranu, a može se prijaviti putem Moj A1 aplikacije i Moj A1 portala ili Lamie službe za korisnike. Nakon toga, uređaj će preuzeti dostavljač na odabranoj adresi, a korisnik ga može predati i u poslovnicama Hrvatske pošte te na A1 prodajnim mjestima. Popravljeni uređaj korisniku stiže na odabranu adresu ili ga preuzima u A1 dućanu. Uređaj je osiguran od rizika slučajnog loma, puknuća ili razbijanja ekrana bez obzira u kojoj zemlji je nastala šteta.
 3. Mijenjate Sport klub kanala s Arena Sportom. Što to donosi korisnicima?Nastavljamo s ponudom najboljeg sportskog sadržaja našim korisnicima – proširujemo ponudu s 10 Arena Sport kanala, ali i drugima kanalima poput Arena Fight i Arena Esports. Svi nas uglavnom pitaju zašto je došlo do ove promjene? Zato jer je Arena Sport postala najveći regionalni pružatelj najtraženijih i najgledanijih sportskih događaja. Korisnicima smo osigurali sva najbitnija natjecanja: 1. Hrvatsku nogometnu ligu, talijansku, francusku i španjolsku ligu, Ligu prvaka, Europa ligu i novu konferencijsku ligu, NBA i još mnogo toga. Svi A1 TV korisnici u promotivnom će razdoblju od 29. ožujka do 1. srpnja imati dostupne Arena Sport 1 – 6 kanale u svojem osnovnom TV paketu, bez dodatne naknade, a od 1. srpnja dodajmo nove Arena sport 7-10 kanale i cijene TV paketa ostaju iste kao i prije dolaska Arene Sport na A1 T.
 4. Siguran sam da sve pratitelje portala zanima uvođenje optike u ZG, ali i u ostatku RH. Kakva je tu situacija?
  Na vrijeme smo prepoznali važnost ulaganja u gradnju optičke mreže tako da danas možemo govoriti iz pozicije lidera u broju kućanstava te kvaliteti i brzinama koje pružamo u fiksnoj mreži. U više od 55 gradova diljem Hrvatske najmodernijom fiksnom infrastrukturom pokriveno je 550.000 kućanstava. Na optičkom pristupu A1 korisnici prvi su u Hrvatskoj dobili brzine pristupa internetu do 1 Gbit/s, dok je na hibridno-optičkom (HFC) pristupu već u osnovnom paketu omogućena brzina od 200 Mbit/s. Ove će godine A1 optičkom mrežom biti obuhvaćeno još 30.000 kućanstava.
  Započeli su prvi radovi na gradnji u zagrebačkim naseljima Črnomerec, Sesvete i Stenjevec te gradovima Zadru i Umagu. Uz navedeno, ove će godine započeti radovi u Solinu, Kaštelima i Ivanić Gradu, sufinancirani bespovratnim EU sredstvima i daljnjim razvojem optičke infrastrukture i prave 5G mreže gigabitnih brzina kompanija ostaje posvećena digitalizaciji Hrvatske.
 5. I na kraju nas zanima 5G mreža. Kada se planira uvesti u ponudu za korisnike?
  A1 Hrvatska spremna je uvesti pravi 5G u Hrvatsku, onakav kakvog očekuju korisnici, nakon dodjele radiofrekvencijskog spektra. Prvi smo demonstrirali gigabitne brzine i nisku latenciju te mogućnosti 5G mreže u Zagrebu i Osijeku u frekvencijskom području od 3,6 GHz, a nedavno smo, također prvi, započeli testiranje 5G mreže u radiofrekvencijskom pojasu od 700 MHz odnosno na nekadašnjim frekvencijama za emitiranje TV programa. Paralelno provodimo testiranje na 5G frekvencijama s korisnicima u Osijeku i predano radimo na digitalizaciji Hrvatske i pripremamo se za uvođenje prave 5G mreže nakon dodjele spektra. Velika je to prilika za oporavak i gospodarski rast.
Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.