OnePlus i Hasselblad ulaze u dugoročno partnerstvo

OnePlus službeno je najavila trogodišnje partnerstvo s legendarnim proizvođačem fotoaparata Hasselblad

Dvije tvrtke zajednički će raditi na razvoju sljedeće generacije sustava kamera za pametne telefone novih OnePlus mobilnih uređaja. Hasselblad i OnePlus već su ranije surađivali na unaprjeđivanju sustava ‘Hasselblad Camera for Mobile‘ za novu OnePlus 9 seriju, koja će biti globalno predstavljena 23. ožujka.

Osim suradnje sa švedskim proizvođačem fotoaparata, OnePlus je objavio i da u sljedeće tri godine planira uložiti više od 150 milijuna američkih dolara kako bi dodatno unaprijedio svoj sustav za fotografiranje i, na taj način, korisnicima pružio što bolje iskustvo korištenja  mobilnih uređaja u stvaranju fotografija. 

OnePlus je uvijek i iznad svega davao prednost vrhunskom korisničkom iskustvu. Ove godine ćemo, uz pomoć stručnih i istinski legendarnih partnera u Hasselbladu, nastojati  značajno poboljšati korisničko iskustvo upotrebe kamere na pametnom telefonu“, rekao je Pete Lau, osnivač i izvršni direktor OnePlusa. „S našim vrhunskim hardverom i računalnom fotografijom, s jedne strane, i s bogatim estetskim znanjem Hasselblada na području  tradicionalne fotografije, s druge strane, uvjeren sam da će serija OnePlus 9 biti veliki korak naprijed u dostizanju našeg cilja isporuke vrhunske, vodeće kamere.

U Hasselbladu vjerujemo u moć fotografije, a naša je misija svakim novim danom aktivno pomicati granice tehnologije za snimanje. Upravo jer smatramo da je OnePlus inovativna tvrtka s kojom dijelimo jednaku viziju i strast prema tehnologiji, zaista se radujemo suradnji s njima. Nadamo se da će ovo partnerstvo što većem broju ljudi s kojima dijelimo strast prema fotografiji omogućiti pristup prepoznatljivom i istinski originalnom Hasselbladovom dizajnu i kvaliteti fotografije“, rekao je Jon Diele, potpredsjednik Hasselblada.

Prvi i tehnički najzahtjevniji zadatak suradnje bit će napredna kalibracija boja. Novo tehničko rješenje za reprodukciju boja koje je zajednički razvijeno od OnePlusa i Hasselblada – ‘Natural Color Calibration with Hasselblad’ – imat će za cilj stvoriti preciznije boje prirodnijeg izgleda na fotografijama koje su snimljene OnePlus uređajima te će služiti kao OnePlusov novi standard za kalibraciju boja na pametnim telefonima u budućnosti. Uz to, novi način rada, ‘Hasselblad Pro’, označit će i prvo korištenje Hasselbladove kalibracije senzora u klasi na pametnim telefonima, što će rezultirati nevjerojatno preciznom i prirodnom bojom kao idealnim temeljima za naknadno uređivanje fotografija. Način rada ‘Hasselblad Pro’ unaprijeđen je novim korisničkim sučeljem temeljenim na Hasselbladovom softveru za obradu fotografija i do sada neviđenom količinom kontrole koja profesionalnim fotografima daje brojne mogućnosti, poput podešavanja ISO osjetljivosti, fokusa, vremena ekspozicije, balansa bijele boje i još mnogo mogućnosti. Korisnici također mogu koristiti 12-bitni RAW format za još bogatiju boju i veći dinamički raspon.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.