meanIT Smartwatch M7

U moru današnjih pametnih satova okruglog dizajna ističe se meanIT Smartwatch M7 uz pravokutni izgled, a za mali novac dobit ćete mogućnosti kao kod skupih modela..

Prati san, alarmira predugo sjedenje, mjeri broj otkucaja srca, mjeri kolika se udaljenost prepješači… To je samo dio korisnih mogućnosti koje nudi pametni sat meanIT Smartwatch M7.

Sve se to prikazuje na pravokutnom ekranu dijagonale 1,44 inča, uz rezoluciju 128 x 128 piksela. Ekran osjetljiv na dodir nudi zanimljivo sučelje u boji koje dobro i brzo reagira na dodir odnosno „touch“.

Sat će vas informirati o dolaznom pozivu i porukama. Odlična funkcionalnost koja ne omogućuje javljanje na poziv na samom satu, ali ako trčite imat ćete pravovremenu informaciju tko vas zove i isplati li se prekinuti trčanje. Ili neku drugu aktivnost. Dobro će doći i u vožnji tako da ne morate previše skidati pogled s prometnice ispred vas.

Sat se s pametnim telefonom spaja preko Bluetootha, za dodatne informacije o aktivnostima koristi se mobilna aplikacija, a s vašom rukom sat se spaja preko silikonske narukvice. U pakiranju ćete dobiti i jednu dodatnu gratis narukvicu pa uz plavi detalj imate i još jedan crveni. Možda se asocira na muškarce i žene?!

Nošenje sata je ugodno, a silikonska narukvica nakon dužeg vremena može izazvati i znojenje, što je karakteristika ove vrste materijala. Čak i ako sat ne skidate u noćnim satima, prilikom spavanja, bit će od koristi – prati vaše spavanje, okretanje i mirnoću te vam sljedeće jutro referira kakav vam je san bio. Znat ćete koliko ste dugo imali dubok san, a koliko lagan. Nekome to može biti vrlo bitno.

Drugima je pak mjerenje broja otkucaja srca bitna informacija, ne samo za zabavu nego i za zdravlje. Ako patite od problema sa srcem, u bilo kojem trenutku možete izmjeriti broj otkucaja i pravovremeno reagirati. Istovremeno, ovaj sat M7 mjeri i broj vaših koraka, potrošene kalorije i prijeđenu udaljenost u metrima. Ako predugo sjedite na poslu ili kod kuće, diskretno će vas na to upozoriti.

Baterija kapaciteta 90 mAh puni se preko priloženog kabela koji se na donji dio sata spaja preko dva kontakta, uz magnetski mehanizam spajanja. Dakle, ako idete na put, ovaj punjač ćete morati ponijeti sa sobom tako da nećete moći koristiti punjač od pametnih telefona.

Samo sučelje sata je jednostavno te uz ikonu prikazuje brojčanu informaciju – ako je na ekranu nacrtan čovjek koji trči te broj 163 to znači da ste napravili 163 koraka. Crveni plamen označava potrošene (spaljene) kalorije, a crveno srce broj otkucaja vašeg srca.

Nadalje, ovaj pametni sat meanIT Smartwatch M7 može izmjeriti i vaš krvni tlak pa ćete znati i taj podatak. Zgodno za ljude koji imaju problema s tlakom. Naravno, sve izmjerene informacije uzimaju se sa zadrškom jer ovo nije pravi mjerni medicinski instrument. Ali, možete biti pokazatelj okvirnog stanja vašeg organizma te vas upozoriti u slučaju nekih odstupanja.

U vrijeme korone mnogima će dobro doći i podatak o zasićenosti krvi kisikom tako da ćete na ekranu sata imati i tu bitnu informaciju o kojoj možda ne razmišljamo često. Spomenimo još i alarm koji će vas nježno probuditi, a sat omogućuje i daljinsko upravljanje kamerom na uparenom pametnom satu – postavite telefon na neku poziciju i zatim sa satom okinete fotografiju. Idealno rješenje kada se u selfie kadru nalazi puno ljudi, a nemate dovoljno dugačku ruku kako biste napravili takav kadar. Cijena za meanIT Smartwatch M7 je 199 kuna i za taj iznos dobit ćete prethodno spomenutu dodatnu narukvicu te pregršt mogućnosti koje će vas i zabavljati ali i obavještavati o zdravlju i promjenama koje se događaju u vašem organizmu

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.