Samsung najavio nove MicroLED televizore od 110 inča

Nova MicroLED tehnologija donosi jedinstvenu na tržištu kvalitetu prikaza, boja i svjetlina zahvaljujući usavršenoj LED tehnologiji zaslona.

Prvi Samsung MicroLED zaslon predstavljen je još 2018. godine u obliku „The Wall“ modela televizora kao sustav od više prilagodljivih zaslona za profesionalno korištenje. S novim najavljenim uređajem od 110 inča, Samsung je uspio MicroLED tehnologiju učiniti dostupnom korisnicima u tradicionalnom obliku televizora. Za razliku od svojeg prethodnika, ovaj uređaj dolazi s već usklađenim tvorničkim postavkama za izuzetno video i audio iskustvo te brojne pametne mogućnosti. 

„Budući da korisnici od svojih televizora traže više nego ikad prije, jako smo uzbuđeni što ćemo tržištu omogućiti pristup MicroLED tehnologiji u obliku kućnog televizora od 110 inča. Samsung MicroLED uređaji u potpunosti će promijeniti značenje vrhunskog audiovizualnog iskustva za korisnike diljem svijeta.“, izjavio je JongHee Han, predsjednik Odjela za vizualna rješenja, Samsung Electronics.

Zahvaljujući brojnim tehnološkim inovacijama, Samsung 110-inčni MicroLED za razliku od konvencionalnih televizora koristi LED svjetiljke mikro veličine koje u potpunosti uklanjaju nepoželjne sjene i filtriraju prikaz boja. Ova tehnologija kreira vlastiti sustav osvjetljenja od same strukture svakog piksela koji u konačnici generira svjetlo i boju. Zaslon može prikazati boje u 100% volumena prema DCI i Adobe RGB sustavu, stvarajući široki spektar kojeg snimaju napredne DSRL kamere. Rezultati prikaza svakako oduzimaju dah donoseći živopisne boje te odgovarajuću razinu svjetlosti u 4K rezoluciji s osam milijuna piksela.

110-inčni MicroLED televizor dolazi i s moćnim MicroAI procesorom koji pokreće zadivljujući 4K HDR sadržaj za realističnu, svjetlu i živopisnu sliku na zaslonu čija se kvaliteta optimizira za svaku pojedinačnu scenu. MicroLED svjetiljke napravljene su od dugotrajnih i izdržljivih neorganskih materijala koji će trajati do 100 000 sati, što je više od jednog desetljeća. Ova tehnologija izrazito je posebna jer masovna proizvodnja MicroLED zaslona od 110 inča za kućne potrebe prije nije bila moguća, za što je Samsung razvio i poseban proizvodni proces. Samsung je dodatno razvio i poseban način za montažu televizora na zid za lakšu instalaciju u vlastitom domu. Zahvaljujući novim inovacijama u dizajnu, MicroLED modeli prilagođeni su u manji oblik kako bi se svaki televizor na korisnikovo zadovoljstvo lagano uklapao unutar četiri zida.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.