Smart Watch meanIT M20 Termo

Zadnjih 15-tak dana smo imali na testiranju pametni sat meanIT M20 Termo…

Ovaj sat koji smo dobili na testiranje svakako ima konspiracijski ime M20 Termo Smart watch, tako da nam je prva asocijacija bila na filmove o James Bondu. No, da li je baš tako…

meanIT M20 Termo dolazi u šarenoj kutiji prozirnog poklopca kroz koji odmah pada pogled na ovaj pametni sat. Nakon otvaranja kutije odmah se vidi da je ovo elegantniji pametni sat od prijašnjih koji su bili kod nas na testiranju, pa nas na prvu osvojio sa svojim dizajnom i dozom elegantnošću. Osim sata u kutiji se nalaze i kablić za punjenje, te kratke Upute za rad. Za početak korištenja nakon punjenja je potrebno skinuti aplikaciju FitBitPro za povezivanje sa mobilnim uređajem, a QR kod se nalazi unutar uputa za rad i nakon toga smo spremni za prvo uparivanje meanIT M20 Termo sata sa mobitelom.

meanIT M20 Termo ima dvije tipke kojima se krećemo unutar izbornika ili ih koristimo za neke druge stvari. Gornja tipka nam služi za uključivanje i isključivanje, dok donjom možete ulazimo u izbornik za sportske i druge fizičke aktivnosti poput hodanja, trčanja, pješačenja, bicikliranja, badmintona i ostalih. Dulji pritisak na gornju uključit će ili isključiti sat, a kratki pritisak će napraviti isto za zaslon, ali i kako bi se tijekom korištenja vratili na početni zaslon. Što se tiče donje tipke kratkim pritiskom ulazimo u mod, sportski, u kojem odabiremo aktivnost koju želimo popratiti mjerenjem.

Ovaj model pametnoga sata ima opciju mjerenja tjelesne temperature i temperature kože, otkucaja srca, razine zasićenosti krvi kisikom i krvnog tlaka, kao i praćenje kvalitete spavanja. Ukoliko želimo izmjeriti temperaturu prvo moramo pokrenuti aplikaciju i odmah ćemo vidjeti temperaturu kože/okoline, a da bi dobili rezultat tjelesne temperature moramo pričekati 60 sekundi. Rezultat koji dobijemo je uglavnom relevantan u odstupanju vrlo malom od rezultata koji bi dobili mjerenjem klasičnim toplomjerom. Možemo reći da je ovo vrlo zanimljiva funkcija i meanIT M20 Termo pametnom satu daje ozbiljnu priliku za odlukom pri kupnji pogotovo ako gledamo koliko je danas tjelesna tempreatura bitna zbog Covid 19.

Što se tiče ekrane i preglednosti možemo reći da odrađuje sasvim solidno svoj posao, ali će se svakako “boriti” sa čitljivošću u slučaju izravnog svijetla, no ni ostali satovi nisu imuni na ovaj vanjski utjecaj. Da li bi se osjetljivost ekrana mogla nekako izbalansirati kako bi samo korištenje moglo biti malo intuitivnije, možda i bi. No, stalno moramo navoditi da se za ovakvu cijenu dobije odličan ručni sat.

Aplikacija FitCloudPro kojom se upravlja satom je dobro osmišljena i gotovo sve se može njom upravljati i sinhronizirati, te tako i pratiti povijest aktivnost koje je sat mjerio. Kroz aplikaciju se mogu odrediti koje obavijesti sa mobilnog uređaja stižu na sat, mijenjati pozadinu sata i još mnoštvo ostalih podešenja.

Za sam kraj recenzije nekoliko tehničkih podataka o meanIT M20 Termo pametnom satu. Baterija može prosječno potrajati 7 dana, remen je gumeni i odlično prilagodljiv tako da je svakako ugodan za nositi.

Kupiti ili ne ovaj sat? Definitivno kupiti zbog razloga da se odlično preklapa uloženo u dobiveno, a uloženo je 499,00 kuna.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.