Serengeti osvaja Kaliforniju

Serengeti nastavlja snažan rast koristeći krizu kao priliku: Team Extension model rada danas je još traženiji nego prije

Samo u prvih 10 mjeseci ove godine, hrvatska IT tvrtka Serengeti uspješno je zaključila 8 ugovora s novim klijentima, što je višestruko više nego u 2019. godini. Ono što posebno veseli je što je Serengeti uspio početkom studenog 2020. zaključiti ugovor s klijentom iz Kalifornije, samog srca svjetske IT industrije.

Radi se o vrlo vrijednom i velikom projektu koji tu industriju zahvaća na globalnom nivou. S obzirom na to, očekivano se radi i o tehnološki vrlo zahtjevnom projektu kao i dugoročnoj suradnji. U pitanju je e-commerce platforma koja se bavi zdravstvenim uslugama, koja u sebi sadrži i integrirano savjetovanje zainteresiranih oko najboljeg odabira zdravstvene skrbi. To  podrazumijeva i sljedeće funkcionalnosti vezane uz B2C i back office: generiranje leadova, povezivanje sa kontakt centrom, upravljanje sadržajem portala (content management), billing i naplata te analitiku i izvještavanje“, otkrio nam je Goran Kalanj, CEO Serengetija.

Iako im to nije prvi klijent s američkog tla, ovaj ugovor poseban je zbog veličine i ozbiljnosti projekta na kojem će raditi. Serengeti je poznat kao IT tvrtka koja od svog osnutka radi na velikim enterprise projektima i za tvrtke koje su lideri u svojim industrijama te čije proizvode koriste milijuni korisnika diljem svijeta i čija upotreba ima značajan udio u svjetskoj ekonomiji.

Za naš model rada ova kriza je donijela i jednu dobru stvar, a to je da su tvrtke koje su ranije bile skeptične prema remote načinu rada sada uvidjele kako je to ozbiljan poslovni model koji ima više prednosti nego nedostataka. Time nam se otvorila dodatna prilika koju nismo htjeli propustiti.“, dodao je Kalanj.

Dodatnim širenjem Serengetija na američko tržište, njihovi developeri imaju mogućnost rada na globalnim projektima. Serengeti kontinuirano zapošljava nove djelatnike, a do kraja ove godine planira zaposliti nove developere za različite tehnologije. Ove godine su pokrenuli dva nova development centra u Srbiji i u Keniji. U 2021, uz urede u Zagrebu, Varaždinu i Bjelovaru, planiraju otvoriti urede u Splitu i Rijeci. 

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.