Implementacijom Microsoft rješenja RASCO jača svoju konkurentnost

RASCO, jedan od vodećih europskih proizvođača strojeva za održavanje infrastrukture, unaprijedio je svoje poslovne procese implementacijom rješenja Microsoft Dynamics 365…

RASCO je tijekom 30 godina poslovanja prešao dug put od male radionice u garaži i proizvodnje poljoprivrednih strojeva do jedne od vodećih europskih tvrtki za proizvodnju strojeva za održavanje infrastrukture. Dinamičan rast tvrtke bio je veći od realnih mogućnosti postojećeg CRM sustava. Zbog toga je RASCO u suradnji s tvrtkom InSky Solutions implementirao rješenje Dynamics 365 Sales. „Microsoftova lakoća integracije čini ga najboljim i najbržim rješenjem, a raspoložive značajke sustava – odnosno njegovo cjelovito praćenje i nadziranje operativnih sposobnosti – olakšavaju agilno donošenje strateških odluka i pomažu nam u postizanju naših ciljeva,“ rekao je Mario Štefanec, glavni komercijalni direktor u tvrtki RASCO.

Dodatno je pojasnio da je tvrtki ranije nedostajao pregled od 360 stupnjeva na jednom mjestu te da su koristili mnogo različitih izvještaja i alata. Rješenje Dynamics 365 Sales pomoglo im je uvide u potrebe klijenta te u proizvode staviti u odgovarajući kontekst, te su tako prodajno osoblje i distributeri dobili mogućnost personaliziranog i smislenog poslovanja s kupcima. „Sada su sve informacije dostupne samo jednim klikom,“ pojasnio je Štefanec te dodao: „Znamo što se događa s našim kupcima i možemo riješiti njihove probleme mnogo učinkovitije.“

Rješenje je povezano s portalima za kupce i distributere te pomaže u pojednostavnjenju komunikacije i usklađivanju potreba kupca i dobavljača. Ova su poboljšanja pozitivno utjecala na kvalitetu proizvedene robe jer su omogućila brzu identifikaciju i popravak nedovoljno dobre opreme temeljem konsolidiranog pregleda cjelokupnog opskrbnog lanca, što je rezultiralo znatno kraćim vremenom popravka. Osim toga, automatiziranjem rutinskih zadataka sustav je omogućio značajnu uštedu vremena – tvrtka je 15 posto brža u izradi ponuda, zaprimanju narudžbi i prilagođavanju značajki za klijente.

Uz rješenje Dynamics 365 Field Service terenski tehničari koriste prednosti centraliziranog pregleda korištenja proizvoda i povijesti popravaka pa servisni timovi mogu pratiti sve probleme, kao i predviđati te sprečavati kvarove. Procesi se sada odvijaju puno lakše jer su integrirani unutar jednog sustava, radni nalozi i rješavanje upita kupaca su ubrzani, a raspoređivanje terenskih tehničara je optimizirano. Podaci i izvješća dosljedno se generiraju iz svih dokumenata, bilježaka i upita kupaca koji se prate kroz sustav pa se kompletno poslovanje sada bitno više temelji na činjenicama i podacima, pojasnili su iz RASCA.

Nakon implementacije CRM rješenja, RASCO u suradnji s tvrtkom InSky Solutions razmatra uvođenje novih funkcija, odnosno planira razviti pametniju, bržu i učinkovitiju terensku službu. „Poslovanje se brzo mijenja, a mi idemo u smjeru umjetne inteligencije i Interneta stvari (IoT) kako bismo ostali ukorak s ubrzanim tempom,“ zaključio je Štefanec.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.