Microsoft Hrvatska okupio partnere i korisnike na drugom Dynamics Community Dayu

Program je donio pregled noviteta koji su stigli s nadogradnjom u listopadu….

Na početku programa Bojan Nožinić, Product Marketing Manager iz Microsofta, pozdravio je okupljene te naglasio da Dynamics Community Day postaje tradicionalan. Donio je i kratak pregled noviteta koji su stigli s posljednjom nadogradnjom u listopadu, od novih aplikacija, programa i logotipa do značajki, novih ulaganja, Microsoft Learning portala za učenje i razmjenu znanja te novih inicijativa. Hrvatska je dobila i novog MVP-a za Dynamics: uz Renata Fajdigu (Adacta), prestižnu Microsoft titulu dobio je i Ivan Ficko (Span). U Microsoftu je prioritet Dynamics divizije usmjerenost na digitalnu transformaciju uz pomoć business aplikacija u čemu je ključna uloga Microsoft partnera. Prema Gartneru, 65% svog razvoja aplikacija će već do 2024. godine biti low code, što znači da su mogućnosti za razvoj novih ideja beskrajne.

Ivica Ivančić (Microsoft), Luka Volarević (Infobip) i Miguel Turnbull (Infobip) održali su prezentaciju Masovna komunikacija SMS i Viber kanalima u kombinaciji sa Dynamics 365 Marketingom. Ivica Ivančić je komentirao: „Microsoft je značajno investirao u Dynamics 365 Marketing te značajno unaprijedio platformu, a promjene su de facto kreirale potpuno novu platformu koja je skalabilna i podržava ono što tržište traži. Razvojni tim je u posljednje vrijeme narastao za 50%, a dvaput godišnje predstavljaju se i nove značajke. Nudi niz marketing mogućnosti, od kampanja kroz više kanala i event managementa do statistika, izvještaja i unificirane platforme koja je integrirana s CMS-om te AI mogućnosti. Nadogradnja je donijela stabilizaciju te još jednostavnije korištenje i procese te intuitivnije sučelje.“ Luka Volarević je kroz demo pokazao mogućnosti zajednički razvijenog rješenja za slanje velike količine personaliziranih poruka. Putem Infobip messaging taba koji je dodan na Dynamics korisnik može kreirati template, poslati poruku korisnicima Viberom ili SMS-om te pratiti isporuke i kreirati nove akcije. Riječ je o rješenju koje se trenutno nadograđuje i proširuje da bi moglo podržati i druge komunikacijske kanale.

Infobip i Microsoft partneri su na globalnoj razini i surađuju na mnogim područjima, a Miguel Turbull naveo je da, uz spomenuti Dynamics Marketing, surađuju i na području chatbot frameworka (razvoj Whatsappa za business) te Microsoft Azurea. U budućnosti dvije tvrtke planiraju surađivati i na razvoju chatbotova i IoT-a. Danas su ključni izazovi poslovanja kreiranje novih poslovnih modela, poticanje rasta prihoda i angažman korisnika putem novih ponuda i usluga. Za angažman korisnika moguće je koristiti jednu platformu koja objedinjava sve kanale – SMS, chat aplikacije, glasovnu komunikaciju, poruke putem mobilnih aplikacija, RCS itd. Infobip je razvio vlastiti CpaaS ekosustav (Contact Center as a Service), a novost u tom segment je Cloud Contact Center.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.