Digitalizacijom korisničkog iskustva do prednosti na tržištu

U modernom poslovanju kvalitet roba i usluga  nije više jedini kriterij po kojem se kompanije razlikuju jedna od drugih.

U kompaniji Oracle su svjesni da su klijenti danas sofisticirani  i njihovo iskustvo s brandom govori o tome da li će mu se vratiti ili tragati za novim iskustvima.

Na prezentaciji koju je u Sarajevu organizirala tvrtka Oracle bilo je riječi o ovoj temi u okviru digitalne transformacije javnog sektora, sljedeće generacije iskustva klijenata i modernog marketinga.

Predstavljena su i digitalna rješenja platforme Oracle Customer Experience (Oracle CX) koja su stvorila jaku i uspješnu vezu između organizacija i njihovih klijenata. Svjedoci smo da novije generacije klijenata, kao što je generacija Z kojoj pripadaju osobe rođene između 1995. i 2001. godine, obraćaju izuzetnu pažnju na korisničko iskustvo i, shodno tome, nastavljaju odnos sa brendom ili organizacijom. S obzirom na to da su danas kupci sofisticiraniji i neprestano traže nove načine da komuniciraju s proizvodima i uslugama, potrebno je posebnu pažnju  obratiti na taj segment koji utiče na rast poslovanja i gledati očima svojih klijenata.

Vladimir Knežević, Leader and Sales Director Application for Adriatic Oracle,  ovom prilikom je istaknuo: „Oracle je organizovao skup kako bi predstavio digitalnu transformaciju s posebnim fokusom na javni sektor gdje smo ukazali na rješenja koja se bave korisničkim iskustvom i kako da se isto poboljša u korist krajnjeg korisnika. Oracle je cloud kompanija koja fokus stavlja na korisničku upotrebu rješenja i trenutno smo lideri na svjetskom tržištu. Veliki broj enterprise institucija i javnih preduzeća koristi Oracle rješenja u svakodnevnom poslovanju. Novom generacijom CX – Customer Experience rješenja Oracle postavlja najsavremeniije standarde poslovanja u javnom sektoru.“

Također je navedeno kako bh. kompanije i institucije moraju krenuti ukorak sa modernim rješenjima za korisnička iskustva koji će zadovoljiti njihove klijente, a samim tim ih dovesti u povoljnije pozicije na tržištu.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.