RASCO predstavio LYNX

Jedan od najvećih europskih proizvođača komunalne opreme, tvrtka RASCO iz Kalinovca, od LYNX-a očekuje otvaranje novih radnih mjesta i rast izvoza…

Lišće, otpaci, limenke – ništa nije problem za LYNX, prvu hrvatsku kompaktnu čistilicu koja je predstavljena danas u zagrebačkoj Laubi. Ovo vozilo proizvela je domaća tvrtka RASCO, jedan od najvećih proizvođača opreme za održavanje komunalne infrastrukture u Europi. Njihovi pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji zapošljavaju ukupno 400 ljudi, dok RASCO 80 posto prihoda ostvaruje od izvoza. Više od 70 proizvoda iz portfelja kompanije izvozi se u preko 40 zemalja na pet kontinenata.

„LYNX je u potpunosti hrvatski proizvod namijenjen čišćenju urbanih sredina. Ovakav stroj treba svaka komunalna služba te se nadamo da će LYNX pronaći put do svakog grada i općine u Hrvatskoj. Kroz našu distributivnu mrežu ponudit ćemo ga na više od 40 tržišta svijeta. Inicijalna testiranja, koja su odradili naši kupci diljem Europe, pokazala su da imamo izvrstan proizvod koji će biti jedan od nosioca budućeg rasta tvrtke. Kompaktne čistilice novost su u RASCO proizvodnom portfelju te nam otvaraju put i prema novim tržištima na kojima do sad nismo bili zastupljeni. LYNX je zbog svojih kompaktnih dimenzija, autonomije rada, okretnosti, učinkovitosti, udobnosti i jedinstvenih tehničkih rješenja trenutno najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu. Uz sve to i izvrsno izgleda, što ga svrstava u sam vrh ponude kompaktnih čistilica“, naveo je na predstavljanju Ivan Franičević, predsjednik uprave RASCO-a istaknuvši kako im je cilj na lokalnoj razini biti pokretač razvoja sjeverozapadne Hrvatske, a na globalnoj postati najveći proizvođač komunalne opreme u Europi.

Izuzetnim performansama LYNX-a svjedočio je i naš rally vozač Juraj Šebalj, koji je nakon stotina testiranih automobila dobio priliku testirati i jedno komunalno vozilo. Šebalja je  iznenadio LYNX-ov dizajn, funkcionalnost i okretnost, u što su se danas mogli uvjeriti i novinari koji su isprobali ovu hrvatsku inovaciju.   

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.