Canon proširuje seriju UVgel tiskarskih strojeva

Canon Europe predstavlja novi tiskarski stroj Océ Colorado 1650, proširujući seriju uređaja velikog formata za tisak na role s tehnologijom Canon UVgel

Novi 64-inčni produkcijski tiskarski stroj naslanja se na revolucionarnu produktivnost, kvalitetu izlaznih materijala i fleksibilnost medija uređaja Océ Colorado 1640 uz isporuku optimalnih performansi za davatelje usluga tiska (PSP-ove) koji nude razne primjene, kao što su samoljepljivi vinil, zidne obloge, platna, meki natpisi i grafika s prednjim i pozadinskim osvjetljenjem, koje traže veliku razinu fleksibilnosti pri montaži i u okvirivanju.

Océ Colorado 1650 funkcionira s novom verzijom tinte Canon UVgel namijenjene maksimalnoj fleksibilnosti povećavanjem „rastezljivosti“ svake fiksirane kapljice tinte. Materijali koji izlaze iz tiskarskog stroja mogu se savijati u skladu s primjenama mekih natpisa bez opasnosti od pucanja.

Uz to, Océ Colorado1650 uključuje Océ FLXfinish – novi pristup LED fiksiranju koji omogućuje korisnicima izbor između mat ili sjajnog načina rada za svaki pojedinačni otisak radi postizanja estetski različitog dojma bez potrebe za zamjenom tinte ili medija. Sjajna završna obrada daje poseban vizualni dojam aplikacijama kao što su natpisi i posteri, dok je mat izgled posebno privlačan za visokokvalitetne primjene u zatvorenim prostorima koje se gledaju pod umjetnim svjetlom, kao što su zidne obloge ili premium materijali za trgovine.

Tehnologija OcéFLXfinish omogućuje i tisak na porozne medije poput papira bez premaza i na meke materijale za natpise kao što su tkanina i grafika sa silikonskim rubovima tako što omogućuje da se svaka kapljica tinte fiksira odmah nakon nanošenja, sprječavajući da je podloga upije.

Seriju Colorado krasi precizno pozicioniranje, što omogućuje gotovo savršenu registraciju za dvostrani i „obrnuti“ tisak kod namotanih medija čija je površina za tisak okrenuta prema unutra. Time se dodatno povećavaju produktivnost i svestranost.

Michele Tuscano, potpredsjednik za grafiku velikog formata u Canonu EMEA, objašnjava: “Kad smo 2017. predstavili Océ Colorado 1640 na sajmu FESPA, bili smo uvjereni da je naša tehnologija Canon UVgel platforma za proširenu liniju proizvoda koji će korisnicima ponuditi optimalan spoj visoke produktivnosti, široke lepeze boja,širokog raspona primjena i niskih troškova vlasništva. Na temelju pozitivnih povratnih informacija korisnika i partnera usmjerili smo u protekle dvije godine svoja istraživačka i razvojna nastojanja na konstruiranje drugog 64-inčnog tiskarskog stroja koji maksimizira vrlo popularne proizvodne prednosti tehnologije s gelom uz istovremeno unaprjeđenje performansi s medijima i primjenama kao što su samoljepljivi vinil, na koji otpada sve veći udio klijentskih zahtjeva.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.