SisterMoon live MoonBounce

U sklopu #MTFPula je na Sveučilištu JurjaDobrile u Puli organiziran SisterMoon live MoonBounce…

SisterMoon live MoonBounce je događaj pod vodstvom poznate njemačke umjetnice i producentice Martine – Nicole Rojina, na kojem su sudionici u stvarnom vremenu „razgovarali s Mjesecom“ i uživo slušali odbijanjelasova s površine Mjeseca.

Trojac iz Infobipa – Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iskoristili su priliku i još jednom poručili „We are just starting“.  Slavna rečenica putovala je kroz svemir brzinom svjetlosti više od 369,009 km i vratila se natrag na radio valovima u 2,5 sekunde.

Martine -Nicole Rojina koristi jedan od prvih astronomskih radio teleskopa u svijetu, DWINGELOO TELESCOP kako bi snimila ljudski glas, muzičke instrumente i art – zvukove kako se reflektiraju sa površine mjeseca. U ovom projektu naziva SISTERMOONona surađuje sa stručnjacima za radio valove Harryjem Keizerom i Jan Von Muijlwijkom iz CAMRASzaklade koji iz kabine DWINGELOO teleskopa odašilju zvuk iz Sjeverne Nizozemske.   

Spoj umjetnosti, tehnologije i znanosti oduvijek mi je bila bitna. Kad smo otkrili ovu tehnologiju što sve može, pokrenula sam SisterMoon projekt kako bi ljude zainteresirali za znanosti pružili im mogućnost da probaju nešto novo i nesvakidašnje. U Puli je poruke na Mjesec poslalo šezdestak ljudi i reakcije su odlične. Sada idemo dalje na Starmus V festival, jedan od najvećih međunarodnih festivala za znanost, tehnologiju i umjetnost, a posebno me veseli što će nam se tamo pridružiti i Appolo astronauti koji su hodali po površini Mjeseca.“,rekla je Martine. Video slanja poruke „We are just starting“nalazi se na ovom LINKU.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.