VIVAX Fly4 20 mjeseci kasnije


Odlučili smo podijeliti s vama korisnička iskustva nakon 20 mjeseci aktivnog korištenja ovog pametnog uređaja sa hrvatskim predznakom….

Da ukratko podsjetimo VIVAX Fly4 je službeno “izbačen” na slobodno tržište prije samog ljeta 2017. godine i odmah je “zapeo” za oko kako zbog najavljenih karakteristika i cijene u slobodnoj prodaji.

IPS ekran veličine 5.2″, rezolucije 1280×720, OctaCore MT6753  procesor, te 3GB RAM-a i 32GB unutarnje memorije dobre su predispozicije za kvalitetan uređaj srednje klase. Ne smijemo zaboraviti podatak da je kapacitet baterije 4000mAh i kamere 13MP stražnja, a 8 MP prednja koje će odlično obavljati posao naravno u svojim granicama.

Kada je ovaj uređaj izašao na tržište u širim krugovima potencijalnih korisnika se pojavilo određeno nepovjerenje, jer ipak VIVAX nije brend prima klase i nekako prema takvim proizvodima imamo pogrešan stav. Mi koji se malo više bavimo i susrećemo sa ovakvim noname brendovima nerijetko ostanemo ugodno iznenađeni kvalitetom izrade, te realnih karakeristika samih uređaja. Tako se desilo i sa VIVAX Fly4 mobilnim telefonom, iako je već Fly3 utro dobar put sa svojim “ponašanjem” tijekom upotreba tako da je Fly4 svakako morao biti bolji.

Tijekom prvih nekoliko mjeseci korištenja nismo primjetili nikave velike problem sa samom stabilnošću u aplikativnom radu i baterija se pokazala definitivno dobrom stranom mobitela, te su se vrijednosti kapaciteta baterije navedene pokazale točne. Ukoliko se uređaj ne koristi baš ono gdje mu se “vadi duša” bez ponovnog punjenja možemo ga koristiti skoro 2 dana.

Nakon više od godinu dana korištenja ovog uređaja kod dva vlasnika, koja su dijametralno suprotni u načinu ponašanja pri radu, definitivno je gotovo nemoguće naći neku veliku grešku u samom radu.

Prvi korisnik je osoba koja koristi uređaj za poslovne stvari i sve vrste komunikacija putem društvenih mreža, te povremeno snimanje video uradaka koji su se koristili u nekoj montaži sa drugim video fajlovima. Ovdje se pokazao kao najveći problem u komunikaciji sa mail serverom koji se nalazio negdje i nije baš bio pretjerano održavan, tako da prijem mailova nije tekao baš onako kako smo bili naučeni. No, taj problem smo riješili na način da smo instalirali Outlook dalje je sve radilo kako treba.

Drugi korisnik je bila djevojčica od 13 godina koja ima sasvim drugačije navike u ponašanju prema mobitelu i koje aplikacije se koriste. Osim naravno društvenih mreža, tu je izuzetno bitan You Tube kanal te naravno kvaliteta kamera i prostor za pohranu sve te silne količine fotki i glazbe. You Tube je radio dobro bez zatrzavanja, iako je to ovisno i o brzini pristupa netu, a kvaliteta dobro snimljenih video spotova je bila odlična kako je rekla testerica uređaja. Sa svime je bila zadovoljna, no vrlo brzo je 32 GB memorije postalo premalo pa smo morali ubaciti dodatnu MicroSD karticu koja je privremeno riješilo problem. Moramo priznati i da je uređaj ipak nekoliko puta pao, ali zahvaljujući silikonskoj maskici nije se dogodilo ništa strašno u radu uređaja, koji je dalje nastavio raditi kao da se ništa nije dogodilo.

Za kraj kratak zaključak u kojem ćemo reći da se VIVAX Fly4 definitivno isplati kupiti i opravdava uloženo i dobiveno.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.