Dogovorena je Europska Esports Federacija, prve članice su Srbija i Slovenija


Dvanaest europskih zemalja dogovorilo je osnivanje Europske Esports Federacije koja će služiti kao moderator u razvoju elektroničkih sportova u Europi.

U esports natjecanjima vrti se ogroman novac, ali ta scena tek se počinje formirati u kontekstu strukture na nacionalnoj i kontinentalnoj razini. Esports turnire trenutno reguliraju uglavnom privatne tvrtke i na kontinentalnim razinama nema krovnih organizacija koje sve to nadgledaju, barem ne u Europi. Međutim, čini se kako se nešto takvo stvara.

Dvanaest europskih zemalja dogovorilo je osnivanje Europske Esports Federacije. Deklaracija o osnivanju iste bit će potpisana krajem petog mjeseca, a među zemljama koje će ju podržati nalaze se i naši susjedi – Srbija, Slovenija i Mađarska. Hrvatska za sada nije dio ove družine.

No, što bi ta federacija uopće trebala raditi? Taj dio nije skroz jasan, ali ideja je da će federacija služiti kao partner u moderiranju različitih esports aktivnosti. Za početak će složiti listu svega onoga što se obuhvaća terminom esports. Zatim je ideja da Europa svojom strukturom u esports natjecanjima kao regija postane model za natjecanja na međunarodnoj razini.

U prijevodu, ako jednoga dana pored nogometne lige prvaka budemo imali i esports ligu prvaka, naši će se susjedi moći pohvaliti činjenicom da su postavljali strukturalne temelje za takvo što.

Izvor: HCL.hr

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.