Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

Hrvatski savez informatičara organizator je, a Algebra je organizacijski pomogla provedbu finalnih natjecanja informatičkih olimpijada za najbolje mlade informatičare iz osnovnih i srednjih škola.

Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se, nakon brojnih izlučnih natjecanja, u konkurenciji najboljih iz cijele države.

Hrvatska informatička olimpijada najjače je i najznačajnije godišnje natjecanje u programiranju za učenike srednjih škola Republike Hrvatske na kojem je sudjelovao 31 najbolji mladi informatičar. Na natjecanju srednjoškolaca (Hrvatska informatička olimpijada) prva tri mjesta su zauzeli  Patrik Pavić (1. razred, XV. Gimnazija,Zagreb), zatim Krešimir Nežmah (2. razred, XV. Gimnazija, Zagreb) i Dorijan Lendvaj (1. razred, XV. Gimnazija, Zagreb).

Juniorska hrvatska informatička olimpijada najjače je i najznačajnije godišnje natjecanje u programiranju za učenike osnovnih škola te je na njoj sudjelovalo 22 najboljih mladih informatičara.

Na natjecanju učenika osnovnih škola (Juniorska hrvatska informatička olimpijada) najbolji su rezultat postigli Marko Dorčić (8.razred, OŠ A. Stepinca, Zagreb), Fran Babić (8. razred, OŠ E. Kumičića, VelikaGorica) i Vlatko Borevković (8. razred, OŠ Cvjetno naselje, Zagreb).

“Ponosni smo na mlade informatičare koji su pokazali sjajna znanja te im želimo da postignu odlične rezultate i na međunarodnim natjecanjima koja predstoje. Ponosni smo što smo i ove godine organizacijski partner ovih natjecanja i pokrovitelj nagrada za najbolje mlade informatičare, čiju izvrsnost podržavamo i kroz niz vlastitih projekata, poput edukativnih radionica i digitalnih obrazovnih sadržaja”, naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.