Svjetleća boca za uriniranje i mobilna aplikacija za spavanje na podu najbolje su poduzetničke ideje


U organizaciji Algebra LAB-a je održano predstavljanje 11. generacije startupa koji su prošli kroz inkubatorski program Algebra LAB-a.

19 domaćih i regionalnih tehnoloških startupa predstavilo je svoje projekte pred žirijem u kojem su sjedili predstavnici najznačajnijih investicijskih fondova i drugih institucija koje pomažu u razvoju poslovnih projekata.

PobjednikAlgebra LAB inkubatorskog programa u kategoriji The best pitch je tim Nocturiglow. Njihova ideja boce za uriniranje koja svijetli u mraku, a zamišljena je kao pomagalo osobama koje imaju problema s noćnim uriniranjem je oduševila žiri. Osnivač i idejni začetnik startupa, Ivan Babić, radio je kao njegovatelj starijih osoba i brzo uvidio potrebu za proizvodom koji će im pomoći da prevladaju zdravstvene probleme.

Pobjedniku kategoriji The best business case je tim Floornap, koji je osmislio aplikaciju za rezerviranje niskobudžetnih smještaja, pa tako za samo 15 eura možete spavati u centru svjetskih i europskih metropola, ali na podu u svojoj vreći, ili na kauču. Osnivač startupa Rino Duboković voli putovati, ali kao student nije imao dovoljno novaca da plati skupi smještaj za samo jednu noć, pa je došao na ideju da svim ljubiteljima putovanja koji su u tranziciji kroz grad, ili ostaju samo nekoliko dana omogući jeftino, ali unikatno iskustvo boravka.

Konferenciju su otvorili dr.sc. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a i dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a, a prvo predavanje pod nazivom „I succeeded because I failed“održao je Marc Wesselink, profesionalni startup stručnjak, suosnivač 20 startupa i osnivač Startup bootcampa u Amsterdamu i Africi.

„Neuspjeh je napredak, trebate učiti iz njega i nemojte se bojati jer iz svakog neuspjeha izađe nešto pozitivno. Mladi poduzetnici trebaju biti otvoreni za savjete, trebaju slušati druge stručnjake i njihove savjete za uspjeh, ali prije svega trebaju biti posvećeni i fokusirani, moraju biti unutra 200 posto. Pokretanje startupa je težak posao, to je maraton koji traje jako dugo. Za uspjeh startupa važne su četiri stvari, a to su tržište, model, menadžment i momentum. Danas je puno lakše jer se sve može obaviti online, a digitalne tehnologije su nam omogućile da dođemo do korisnika bilo gdje na svijetu“, rekao je Marc Wesselink.

11 najboljih startupa proizašlih iz Algebra LAB-a predstavili su svoje ideje investitorima, a osim njih priliku za pitchanje je imalo i 8 startupa iz regije. Timovi su imali 3 minute za prezentaciju svojih ideja, nakon čega su uslijedila pitanja žirija. Osim zdravstvenog sektora, timovi su predstavili ideje iz područja mode, fintecha, sporta,nautike, turizma i energetike.

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.